12 Mart 2014 Çarşamba

Sıradan kötülük

Birisi sana kötülük yapıyor. 

Sana yalan söyleyerek başlıyor. Seni çeşitli şekillerde aldatıyor. Aptal yerine konuluyorsun. Ve bir gün aydınlanıyorsun ki aa aaaaaa...

Sonra anlamaya çalışıyosun yapılanları, ihaneti, yalanları , çirkin uslübu. Herhalde diyorsun bir daha yapmaz. Sonra öyle bir büyüterek daha yapıyor ki , karşında 666 kafalı bir yılanla konuşuyor buluyorsun kendini.



Sonra söndürüyorsun kinini, nefretini,  yeni bir atak geliyor, yeni bir cümle, aklının almadığı.Sonra her türlü gardını alıyorsun , zarar görmek istemiyorsun, sen de saldırıya geçiyorsun, onun gibi konuşmaya başlıyorsun ama bu senin bildiğin , tanık olduğun bir yöntem değil, sen yine ve daha fazla zarar görüyorsun kendi söyleminden.
Yürüyen merdiveni ters çıkıyor gibi yoruluyorsun, sonuçlanmayan  kavgalardan. Sesin kısılıyor, zaman duruyor, sol şakağındaki damar bir yere bir tavana çarpıyor. Sen kalıyorsun. 
Sonra kendi kendine sakinleşiyorsun. Hırslanmayacağım diyorsun ama bazen kendine engel olamıyorsun.  Bir bakıyorsun ki, seni tehdit ediyor, bir bakıyorsun ki alay ediyor, bir bakıyorsun ki, aşağılıyor. Bu yılanın hangi kafasına cevap vereceğini bilemiyorsun, cevap veremedikçe sinirleniyorsun, sinirlendikçe kan damarlarında durmak istemiyor.
Müthiş bir duygu yuvarlanması, sinir bozulmaları yaşıyorsun. 
Sonra bir bakmışsın ki alışıyorsun.
Yılan yaşıyor, zarar görmüyor, hala konuşuyor ama artık aldırmıyorsun.

Sonra bakıyorsun, her yer sıradan, her yer kötülük.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder