18 Aralık 2013 Çarşamba

Esra Erol ?

Pek sevgili bekar anne... 
Diyelim ki çok yorgunsun, hastasın , çocuğu okula bırakınca işe gitmekten vazgeçtin, eve döndün , işe de tırt bir yalan uydurup gitmedin..
Ne yapacaksın? KEYİF !
Keyif benim, köy Mehmet ağanın diyerek evde kedi kıvamında takılacaksın. Acele etmeden duş alacaksın, sakin sakin şekersiz, bol köpüklü, bol gözlü Türk Kahveni yapacaksın, içeceksin, fincanı kapatıp kendi falına kendin bakacaksın diyelim.. Sonra televizyonunu açacaksın aaaaaa Derya Baykal .....feyzalacağın birşeyler olabilir belki senin, sonra müzik dileyeceksin, çamaşırlarını asacaksın, evde aylardır ertelediğin gözüne en sevimli gelen işleri yapacaksın. Ne güzel di mi? Uzun süredir aradığın huzura erdin di mi? Ama sakın ha Esra Erol'u açma....Günün güzel bitsin. 
Diyelim ki açtın;
Daha önce hiç evlenmemiş ve  evlenmek isteyen güzel hanımlar , yakışıklı beylerin KRİTERlerini dinlersin, dinledin mi? tamam. hala televizyonu kapatmak için şansın var , bugün güzel bir gündü demen için.

Diyelim ki seyretmeye devam ettin;
Şimdi az sonra , 2 kocadan boşanmış, şiddet görmüş, aldatılmış, evsiz kalmış, çocuklarını babasında bırakmış kadınların yeniden evlenmek istediklerine şahit olacaksın.
İşte bu andan sonra hiç birşey eskisi gibi olmayacak. Bu kadın KRİTERLERİNİ sayarken, üzüleceksin, sinirleneceksin, içten içe kadına akıl vereceksin, "durumum yok esraaaanım" dedikçe ,evi olsun ,emekli maaşı olsun, beni taşıyabilsin dedikçe ılık ılık kanın beyninde geziniyor olacak. Bundan sonrası hiç komik değil. 
Kendini bu kadar aciz hisseden, aciz yetişen, aciz aciz aciz kadınları gördükçe hele hele KRİTERLERİNİ duyunca .....
Biz çalışacağız  bekar anne, eskisi gibi harcayamayacağız, hatta kendimiz için hiç harcamayacağız. Fön 2 TL olan kuaförleri deneyeceğiz. Zorluk çekeceğiz, çocukların babaları da iştirak nafakalarını ister ödeyecekler ister ödemeyecekler, hapis cezası ise asla ve kata vicdani-ahlaki-çocuk için mantıklı değildir.  Sen güçlü olacaksın, çocuklar anneleriyle olacaklar, babalarını görecekler. Net. 
Heee benim anneannem de çok çekmiş ama katlanmış dedeme diyebilirsin.. Eeeee?
Heee kadın çok yalnız kaldı bir omuz* istiyor diyebilirsin...Eeeee?
Heee Çocukları üvey anne daha iyi bakıyo çok şükür maşallah diyebilirsin....Eeeee?
Heee ben nasıl iş bulacağım , hiç çalışmadım diyebilirsin...Eeeee?
Heee sadece iştirak değil , yoksulluk nafakamı da vermiyo diyebilirsin...Eeee?
Çalışacaksın sen kadın!  O çocukları yapmayı, doğurmayı öğrendiysen , çalışmayı da öğreneceksin. 
Heee demesi kolay deme...
Hiç bir şey kolay değil. O çocuğu bırakamazsın. Para dilenemezsin. Yeni koca arayamazsın. Hayatının boyut değiştiğini kabul edeceksin. 
Sonra televizyonu kapatacaksın. 
Yalnız kaldığın evinin tavanına mal mal bakacaksın. Şükür edeceksin.












2 yorum:

  1. Kore dizisi tavsiye ederim. Çocuksu da olabiliyor yada marimar'a bağlayabiliyor ama güzel kafa dağıtıyor.

    YanıtlaSil