11 Aralık 2013 Çarşamba

Yakınların Uzakların Anlatmaların

Sudan yeni çıktığında, hayatında ilk defa yaşadığın durumları çevrendeki en yakınlarınla nasıl paylaşacağını bilemeyebilirsin. Aynı şekilde en yakınların da sana ne tavsiyelerde bulunacağını bilemeyebilir hatta büyük olasılıkla saçmalayabilirler . "Karı-koca arasına kimse girmez " dir bizim kültürümüzde "güya" . Ama boşanırken/boşanınca ne yapılması ile ilgili herhangi bir ata öğüdü de bulunmamaktadır. Uzaktan-yakınların yalnızca meraklarından binlerce soru sorar sonra da sana acır, "ayyyyyy Ferit bunu bana yapsa varya, ölürüm" der . Bazıları da aşırı temkinli davranırlar , harika giden hayatınıza yalnızca nazar değmiştir, boşverdir.
Bir de çok tarafsız, hayatında ne seni ne eşini daha önce görmüş kişiler var elbet. Sokakta öyle alelade yürüyen kişileri, çevirip çevirip anlatasın gelebilir. Dürüst olsun istersin nerde nasıl bir hata yapmış olabilirsin ki göremediğin , yaşadığın bunca saçmalık sana reva görülsün anlamlandırmak istersin. Ancak o kadar taraflısındırki anlatırken, zaten karşı tarafı tanımayan nasıl bir şeytan olduğunu şıppatanak anlar. 
1 haftadır  pek yemek yiyemediğin bir zaman dilimi olsun.    Ayrıca bildiğiniz gibi ırk olarak döner kokusu nedeniyle vejeteryan olamayacak şekilde kodlanmışız. 
Ağlamaktan bitmişken  , çocuğunun yanına az biraz düzgün bir suratla gitmek için çarşı içinde dolanırken, dönerin davetkar kokusuyla bir büfeye girdin diyelim . Hava yağmurlu olduğundan oturacak yer olmasın da ayakta dönercinin yanında yüksek masa olsun. Pide dönerini ve diet kolanı beklerken dönerci suratındaki geberikliği farketsin;
Dönerci -  Abla , yannış anlama da iyi misin? gel otur şöyle , başın falan mı dönüyo?
Abla   -  Ay yok ya , ben boşanıyorum da ....
Film kopar..
Kimsenin yanında ağlayamadığın kadar, ağlayamadığın gibi anıra anıra ağlarsın.



Pide döner etinin de 180 gramdan fazla olduğuna yemin edebilirsin..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder