23 Aralık 2013 Pazartesi

Play Station, Xbox, Ipad, VS.

Bu aletlere aşırı tepki veren insanlardan değilim. Şehir çocuklarının evde olmasının bir karşılığı malesef. Ipad ise; Allah gani gani rahmet eylesin Steve Jobs'a , mekanı cennet olsun, kalbimdeki yeri bambaşka. Ipad başka bir yazı konusu olsun.

Boşanmak, konforunun değişimi sebebiyle de etkileniyor çocuklar. Diyelim evliyken ortak evinizde olan playstation3, boşanınca babanın evinde olur haliyle ,kendisi aldığından. Zaten Playstation2'de vardır evde. Ancak bunun şöyle bir hikayesi olsun;

Diyelim ki playstation'ın ilk furyasında para vermek istemeyen eski koca, playstation2 çıkınca alsın. O zamanın parasıyla kaç para hatırlama ama önemli bi para. Şimdi bu alet oyun cd leriyle çalışıyor malum. Ve bu oyunlar da ciddi rakamlara satılıyor-orjinallerinden bahsediyorum. Ve diyelim ki eski koca, bu aleti KIRDIRIYOR ve alet bozuluyor olsun. Asabı bozulan eski kocayı mutlu etmek için , 2. playstation 2'yi sen aldın mesela.  Sonra 3. çıktı onu da ex almış olsun. Yani iki kişilik evde iki tane ps var. Boşandınız , kim ne aldıysa onda kalsın. 2 sana kalır 3 ex'de..

Ve sen güzel bekar anne, çocuk kendini fazla kaptırdığı için kendi evinde ps izin verme. Buna mukabil çocuğun babası, Xbox alsın ve wii alsın. Çocuk buradaki oyunların dibine vursun sana geldiği zaman da kıpkırmızı gözaltları, ağrıyan bir başı olsun. 

Naparsın, napmalısın, naapsan rahatlarsın?

Medeni isen ex kocayı arar konuşursun . Diyelim ki aradın ;

-Ya çocuğun başı ağrıyo, gözleri kıpkırmızı , kaç saat oynadı?
-Yaaaaa evdeyiz işte hava soğuk , napalım , çocuk istiyo......bıdıbıdı.....bıdıbıdıbıdıbıdıdbııdbııdıı
-Başı ağrıyo başı, bu yaşta çocuğun başı ağrır mı?
-Üşütmüştür ondan ağrıyodur başı , yeşil beresini takıyosun kaç kez dedim sana mavi beresini tak diye bıdıbıdıbıdı...Ayrıca çocuk çok istiyo, mutlu oluyo..................bıdıbıdıbıdıbıdııı...

-Köprüden atlıcam baba çok istiyorum dese böyle mi yapıcaksın..
-..................................................................................................

KÜT telefonu kaparsın.

Hiç telefon etme.
İşe yaramaz.
Konuyu algılayamaz.
Saldırıya geçer, örn: bere
Sinirlenirsin.

Becerebiliyorsan çocuğunu eğit. O yaşa gelmiş başka birinin çocuğunu eğitmen mümkün değil.

1 yorum:

  1. "O yaşa gelmiş başka birinin çocuğunu eğitmen mümkün değil."

    YanıtlaSil