15 Aralık 2013 Pazar

Bir psikolog&emdr deneyimi

EMDR tekniğini duymadıysanız mutlaka araştırın. Çok enteresan. Her iki elinize de iki prob veriyorlar , kulağınızda kulaklık takıyorsunuz , elinizdeki problar sırayla titreşiyor, kulaklıktada bir sağda bir solda aynı mekanik ses suyuluyor. Vücudunuz bu sinyalleri alırken, siz de son dönemde yaşadığınız en öncelikli travmanın , sizin için en önemli sahnesini düşünüyorsunuz.



 Mesela son bir senede 8 travma geçirmişsiniz -psikoloğunuzun tesbiti olsun- ilk travmandan yani aldatıldığını öğrendiğin anı düşünerek başlıyorsun. Gözlerini kapadın. Sinyaller sana verilmeye devam ediliyor. Uzun bir koridorda onlarca kapı olduğunu düşün, o kapıları açıp açıp içinde neler olduğuna bakıyorsun, o dönemde seni nelerin etkilediğine. 45 dakika sürebilir bu seans ve sen katıla katıla, dünyanın en genç ve  yakışıklı psikoloğunun yanında burnunu çeke çeke, kalbinin gözyaşlarını akıta akıta ve daha da ağlamak istercesine ağlarsın. Başkalarının yanında ağlamaktan nefret eden biri olabilirsin mesela, ama o odada, o sırada neler neler için ağlamadığını farkeder de yana yana , döne döne ağlarsın. Kapı açmaya halin kalmaz artık, gözlerini açarsın. Açmak istemezsin , açarsın. Sonra genç ve yakışıklı psikoloğundan özür dilersin , sana normal bir insan olduğunu hatırlatır. Çıkarsın odasından, binadan. Kendini bir bebek gibi sevmek istersin, omuzunu sıvazlarsın, gözlerini kapar rüzgarı seversin.  Bir daha randevu da açılacak onlarca kapıdan önce, kendini sevmeye devam edersin..

3 yorum:

  1. yaaa bunu ablama uyguladılar resmen kuyunun dıbınd3e görmüş kendını gerçekten goruyormusun bırseyler? sen neler gordun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun bir koridor bol kapılı...sahilde bir hamaktaydım en son. Görmüyorsun yaşıyorsun resmen

      Sil