10 Aralık 2013 Salı

boşanma döneminde çocuğunuzun sınırları


Çocuk boşanmadan etkilenecektir. 
Boşanmayı algıladığı andan itibaren, bekaranne çocuğunu mutlu edebilmek  için tamamen yanlış yerdeki sınırları gevşetebilir. Örneğin  çekirdek aile ortamında oldukça yemek seçen bir çocuğu , boşandıktan sonra ,tv karşısında, ipad ile vb şekillerde yemek yemesine izin verebilir .  Bu durum minik bir geçiş olarak kalacaksa sıkıntı olmayabilir ama çocuk bu yeni konforu kaptığı anda bir daha geri vermekte anneyi oldukça zorlayacaktır. Bu ve benzeri o kadar çok örnek var ki. Ama sorumluluklarını azaltabilirsiniz belki. Odasının sadece bir köşesini toplamasını isteyebilir, ev işlerinde yardım etme işini azaltabilirniz.
Çocuğun bu süreçte konuşamadığı/çekindiği ve bunun getirdiği sinirle yaptığı huysuzlukları farklı değerlendirmemek gerekir. Neyin var sorusu çok can sıkıcıdır mesela, ama senin sıkıntını anlıyorum demek çocuğu güvende hissettirir ve konuşturur. 

Yeni boşanmış bir anne yukarıdakileri yazmaz. Çocuğunu gereksiz yerlerde gereksiz gevşekliklere uzun süreli izin verir. Anne kendini toparladıktan sonra çocuğun bu gevşekliklerine sıra gelir ve işte o zaman çook zorlanır. 


1 yorum:

  1. Merhabalar Selda,
    Çok teşekkür ederim dileklerin için. Sana geldim bil..
    Sevgiler,

    YanıtlaSil