8 Aralık 2013 Pazar

Bekar annenin brunch deneyimi

Pazar sabahları koca bir aileye kahvaltı hazırlamak, sürekli çay servisi yapmak, masadaki küçük sürprizleri internetten binbir uğraşla bulmak, sofra takımına uygun peçetelik, domatese uygun tuzluk sunmak, herkesin isminin yazdığı , tabak başlarına konan zımbırtılardan edinmek, ve fakat en pratik yerli kahvaltıyı hazırlamak görevlerlerini edinen bir anneler grubu var. Bir de her pazar, herkes kadar tembel olma hakkını saklı tutan anneler. Ben ikinci gruptayım.  
Brunch dediğin de sabah gidip 2-3 saat- kalabalık olması mubah-mini bir herşey dahil otellerdeki tıkınma saçmalığına dönüşebiliyor. Mesela zaten yemek seçen bir çocuğu olan bekar anne çocuğuyla bir bruncha gitmiş olsun. Kahvaltı yarım saat sürer, bekar anne sabah fazılbey kahvesini içerken, çocuğu da sudoku oynarken komşu masalara gözucu eder. Baba yerinden kımıldamaz , anne çocuğu yedirir, peşinden koşturur, çatalın ucundaki, ezine inek peynirini yedirmek için heba eder kendini. Tam bu sırada baba kımıldar, kolunu kaldırır "şefim çayı doldurmuyorsun ama" der. Bekar anne bir  flashback yaşar. Sudoku oynayan çocuğuna bakar, şükreder. Çaykolikleri neden sevmediğini hatırlar. Ülkemizde malum haşlanmış çayın hertürlü taşımacılığı kadındadır da, kolikleri erkektir.
Brunch ,her türlü tembel annenin en tabi hakkıdır . Hayat paylaşınca güzel. Paylaşmıyorsan yalnız daha güzel...

3 yorum:

  1. Merhaba, google hesabım olmadığı için nickim adsız olarak çıkacak :( Bugün blogunuzu Cafe Fernando'da dolaşırken, bir yorumunuzdan gördüm. Çok içten geldi yazdıklarınız. Çoğu yazınızı okudum, buna da katılıyorum. Kadınların erkeklere çay servisi yaptığı yetmiyor gibi bir de ailelerine çay servisi yapıyorlar. Ben şahsen çayı oturduğumuz odaya getiririm, gitgel yapamam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin :)
      Senin adın Haziran olsun mu? Bir adsızımız var...Bir de en hakiki adsız :)
      Çayı ingilizler gibi seviyoruz biz sanırım :)

      Sil
    2. Cevabın için teşekkür ederim :) Haziran ismi fikir verdi, bir google hesabı açıverdim. Bundan böyle takipçinim :)

      Sil