6 Aralık 2013 Cuma

Bekar Anne , çocuğuna kitap seçerken...

Satır satır okunmalıdır kitaplar. Cıvık cıvık çekirdek aile vurgusu yapan kitaplar çocuğun kafasında bin tane soruya neden olur da bunlardan 38 tanesini annesine sorabilir.


Pirinç Lapası ve Küçük Ejderha- Yapı Kredi Yayınları - Feridun Oral
Feridun Oral kitaplarını çok seviyorum , çok kibar çizimleri olan , rahat rahat incelenerek , güzel bir uslüpla anlatımı olan sıcak masallar..  Pirinç Lapası ve Küçük Ejderha'da çok güzel bir çocuk kitabı aslında.  Bekarannenin acelesi olsun mesela, işten haldırhuldur dönerken gözucuyla gördüğü bu kitabı almış olsun. Aynı akşam uykudan önce, kitap okuma ritüellinde bu kitabı seçmiş olsunlar. Kitapta hiç vurgusu olmayan fakat anne , baba ve çocuk ejderhanın aynı masada lapa yediğini gösteren illustrasyon çocuğa kitapta en ilginç gelen yer olsun. Geçmiş, gelecek, anne, baba, evlilik, boşanma , sevgi, saygı vs ile ilgili daha önce de cevaplarını aldığı onlarca soru sorsun. Çocuk konuşmalı, sormalı anlamalı ve kabullenmeli. Ama bu durum annenin en yorgun, huysuz, bitik, ve zaten kaygılı bir anına , çocuk için de uyku öncesi huzursuzlanmaya yol açmasıyla neticelenecekse, ne biliym .....
Süperbekaranne olmak için çocuk kitabı resimlerinin de tek tek incelenip , alınacaksa da ne zaman okunacağına annenin karar veremesi herkes için daha az yorucu olacaktır.
Pirinç lapası ve Küçük Ejderha için Feridun Oral'a , bu öğretiye vesile olduğu için sonsuz teşekkürler..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder