1 Temmuz 2014 Salı

Sabah sabah..

İşe varmama az kala , sağa çekilmiş,hararet yapmış bir otomobil, otodan inmiş , sırtını duvara yaslamış, güneş gözlüklerinden ağlamasının farkedilmediğini sanan, sigara içen bi kadın gördüm.
Çektim arabasının önüne. İndim. Gideceği yere bırakabileceğimi söylediğim an daha çok ağladı. Zar zor servis çağırdığını söyledi. Yapabileceğim bir şey olup olmadığını sordum . Kollarını havaya kaldırdı , konuşamayarak yine ağladı. Arabaya ağlamadığı belliydi. Sırtını sevdim. "Herşey geçer" diyebildim. "Sabret.."
Döndüm arabama bindim. Malbuş yaktım bi tane...Gözlerim doldu, o ışıklardan sola döner dönmez..
İyi olsun dedim. Şükrettim bin kere...

9 yorum:

  1. Çok iyisin, bu acımasız hayatta ne kadar ihtiyaç var sizden.. Herkes iyi olsun değil mi kimse ağlamasın..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aslında o kadar iyi değilim..Sokakta , kimseye çaktırmadığımı sandığım , bazen anıra anıra ağladığım zamanlar oldu. Belki bunları yaşamamış olsam onu görmezdim bile..
      Kimse ağlamasın ...

      Sil
  2. bak şimdi ben de üzüldüm.Geçenlerde ben de çarptım arabayı, aynen çektim kenara ...Buna da ağlamayacağım ya dedim.. zaten kaç aydır gözler şiş kebap olmuş.. Ben de yaktım biii cigara.. İşyerindeki arkadaşlarım çok iyi..şükürler olsun. 3 araba geldiler beni almaya.. allah razı olsun onlardan. kadınlar ağlamasın, ağlatmasınlar artık ne olur..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. güçlü kadınsın vesselam...şanslı insanlarız , ne güzel arkadaşlarımız var..

      Sil
  3. canım yaa. o arabaya değil dediğin gibi dolmuştur kim bilir neye ne güzel yapmışsın

    YanıtlaSil
  4. Olur da yol kenarına çekmek zorunda kalırsam ya da çekip ağlama ihtiyacı hissedersem umarım duran kişi sen olursun.O kadın adına benden yana "Rabbim senden razı olsun."

    YanıtlaSil
  5. Bende geçen gün ağlayarak araba kullandım,bugun de ağlak hallerim var.Ama Geçece diyorum.Hepsi geçecek....Geçiyor dimi??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle bir arınıyorsun ki hepsinden...geçecek..neler geçmedi.

      Sil