30 Mart 2015 Pazartesi

Hanım kız

Hanım kız demişki kızların erkeklerden daha az miras alması nörmel çinki  erkeklerin ev geçindirme zorunluluğu var. Abla diyeceğim alınmazsa kendisine, gerçi ben ondan büyüğüm ama düşünceleri ufkumu açtı, saygımdan... Ben niye daha önce düşünmedim. Evi erkek geçindirecekse, taktırıcam bi tane, her şey yerini bulsun.

Bir de Babamın iki kızı var. Napak şindi?

Allah gecinden versin, mirası kaldığı zaman , biz kahrolmuş olucaz. Babiş hayattayken bunu ne ara , neden düşünelim ki, mirası hangi cins kardeş, hangi arada , nasıl paylaşsın? Bilemedim.

Babamın iki erkek torunu var. Napak şindi?

Ege'de bir köyde çok tatlı insanlarla tanışmıştım. denize yakın zeytinlikleri kızlarına verirlermiş eskiden, dağa yakınları oğlanlara..Oğlanlardan biri tanıdığımda 65 yaşlarındaydı. Denize yakın olanlarda zeytin ağaçları verimsiz olurmuş. :)) Ama dedi ki : kardeşlerimiz dertlerini bize anlatamazsa eğer, bilir ki , güvencesi var. Zeytinlikler onun.
Kızlar şimdi köşe :))

Babama dedim akşam,  oğlanlara vermek gerekiyomuş mirası, bizi zor durumda bıraktın, kardeş gerekiyor.

-Senin oğlan,  benim oğlum,




6 yorum:

  1. Hahahhaaa aynı durumdayız. Bizde de 2 kız ve 2 erkek torun var. Ee bizde de mi öyle olcek yane? :))))

    YanıtlaSil
  2. ooo hadi bakemm..

    YanıtlaSil
  3. merhaba, sabahtan beri hepsi olmasa yazılarınızın birçoğunu okudum. Hala evliyim (şimdilik) süper olmasa da en azından bekar anne olmamım zamanının geldiğini anlamış bulunuyorum şu günlerde. Benim nedenler başka.. ne fark eder tabiii... Hala bir ağlamamlar, oğlum için bir korkmalar, kendim için bir korkmalar bir ben ne yapacağımlar, boğulacak ölecek gibi oluyorum. Yarın psikoloğa gidicem, 1 saat ağlıcam biliyorum. İş yerinde de sabahtan beri ağlıyorum çaktırmadan. Oğlan nolacak nolacak nolacak... sesleri beynimin içinde bir taraftan post-current-pre-ex kocanın hakaretleri, aşağılamaları kulağımda. En zor kısmı bu desin biri nolur çok ihtiyacım var. Bak gene durmuyor gözyaşları.... Bi durun ya lanet olasıcalar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet en zor kısmı bu. Herkes aynı korkuları yaşıyor. Ama en çok da oğlun için cesur olmak zorundasın. Hicbirsey dışardan göründüğü kadar zor değil inan bana. Konuşmak istersen bu mesajima mail adresini yaz.

      Sil
  4. Ahhhh ahhhh bi araya gelsek ne sohbet döner

    YanıtlaSil