30 Ocak 2014 Perşembe

Çocuk - Spor

Ufuk Sarıca'yı görmek için basket maçlarına giden bir gruptuk biz. Sporlardan Basketbolu erkeklere çok yakıştırıyorum. Şiddeti, küfürü az, mücadelesi hızlı, hırsı yüksek ve seyretmesi çok zevkli...Gözlerimizi ayırmadan izlerdik. Sonra bir hostes hanım ile evlendi. Ama biz basketbolu çok sevmiştik birkere. Naumoski'yi , Orhun Ene'yi ... Efes Pilsen'i elbette.. 
Şimdiki sansürlü adıyla Anadolu  Efes'i..
Spor yapmak dersen , benim için basket maçlarını seyretmektir. 
Çocuğum basketbol oynasın çok isterim . Bunun için elimden geleni yapıyorum. Ona, eğitimiyle ilgili de  yeni kapılar açacağını umuyorum. Zaten hareketli olan , genetik olarak uzun çocukların , iyi bir eğitimle ve isterlerse ve de kısmetse, bu işi seveceklerini , devam ettireceklerini düşünüyorum.
Hafasonları ,zaman zaman ortaokulların basket maçlarını seyrediyoruz. Bir maçta "siktir" içeren tezahhurata tanık olan çocuk bunun maçı kaybetmekle eş anlamlı olduğunu öğrenmiş olur. Maçları izleyenler yalnızca aileler oluyor. Babalar ayakta , habire koç'a laf atıyorlar. Koç çocuklara daha çok abanıyor.
Bir basket okulu buldum. Anne ve Babalar antremanları izleyemiyor. İlk dersi izliyorsun, çocuk uyum sağlıyorsa bir sonraki antremanlara giremiyorsun. İşte budur diyerek devam ediyoruz.
Haftasonu çocuğun baba da olduğu zamanlara da giren bu aktivite için nasıl mesudum anlatamam.   

4 yorum:

  1. Spor demişken, ben basket maçı izlerken bile yoruluyorum yaa, senin küçük oynarken yorulmuycak mı? (Tamam bu soru baya saçma oldu)

    YanıtlaSil
  2. şöyle; eve tıkılan kent çocukları bu gibi hareket alanlarında sınırlarını zorluyor, eve gelince kımıldayamıyor. win-win

    YanıtlaSil
  3. hihi güldüm valla.
    :)
    basketçi çok klasik ya.
    gitar çalan erkek gibi.
    kürek eskrim filan daha ilginç yaa.
    :)

    (bak dedin ya hani, kitap ile ilgili, okuduktan sonra bloguma da yazabilirsin istersen buraya bloguna bi yazı olarak da yazabilirsin.
    bak henüz okuyup yazan da yok. okuyo arkadaşlar henüz sanırım yeni aldılar filan işte. hatta yazarsan linkini veririm senin gelip okurlar sende. mesela işte. ama sen nasıl istersen öle yap ama. :) )

    YanıtlaSil