17 Ocak 2014 Cuma

Boşanma davasından bir gün önce, bir gün sonra

Mahkemeden önceki gece sabaha kadar uyuyamayacaksın. Saate bakıp bakıp bazen zamanın ne kadar geçmediğini fark edeceksin. Cep telefonuna gelecek mesajları okumasan daha iyi olur. Okursan , daha önce verdiğin kararları tekrar gözden geçirecek, ruhunu yoracak, yine aklen , ruhen aynı kapıya çıkacaksın. Facebook,  twitter , instagram vs. hiç bulaşma. Aileler var. Ama sık sık hatırladığın bir şey de var, yaşadıklarının tamamını bir sen , bir Allah  biliyor.  Kararlısın. Aynı acıları , aynı acizlikleri, aynı sapkınlıkları , aynı baskıları, aynı saçmalıkları , aynı hayatı yaşamak istemiyorsun. Daha önce vazgeçtin , daha dibe vurdun. Önünde farklı zorlukları olan ama tamamen senin kurgulayacağın bir hayat var. Tatile nereye gideceksin, hafta sonu ne yapacaksın, akşam yemekte ne yiyeceksin, marketten hangi yoğurdu alacaksın , çocuğunla nasıl vakit geçireceksin, hepsi senin kararın , hepsi senin sorumluluğun. Nasıl geçineceksin, halan ne diyecek, anneannen nasıl üzülmeyecekmiş gibi yapıp üzülecek ve sen bunlara nasıl katlanacaksın.
Duygusal şarkılar dinleme, televizyon açma, sigara içme. Ferhan Şensoy'un 5 sene önce okuduğun Kazancı Yokuşu'nu oku.  Uyuma.
Mahkemeden sonraki ilk gece üşüyerek uyuyacaksın. Bünyen yeni hayatına adapte oluyordur. Sabah kalkıp kahvaltı hazırlayacaksın. Havucun rengi ne güzelmiş, domates ne lezzetli, lor peyniri ne güzel diyeceksin..Şükredeceksin, yaşadıklarına, yaşamadıklarına...

3 yorum:

  1. bu yazılanları nasıl bılırdınız ? ıyı bılırım ;) el fatıha...

    YanıtlaSil
  2. boşanma davasına ister yalnız, ister kocan ile beraber git (benim gibi güle oynaya) farkeden bişey olmuyor ki. sonuç =medeni hali : bekar.
    1 sene sonraki sonuç=huzuuur. misler gibi.

    YanıtlaSil