3 Haziran 2014 Salı

Yakışıklı bir stajyer..

İşten beraber çıkıyoruz, arabayla onu bir yere kadar bırakıyorum. Üniversite öğrencisi-stajyer..
Benim ex ile, iş yerinde ertelediğim tartışmaların birkaçına arabada tanık oldu.Ufak ufak dertleştik.
Çok yakışıklı bir çocuk. Kız arkadaşı olmak için yanıp tutuşuyorlar şirkette, diğer katlarda tanımadığım kızlar, tanıdıklarım aracılığı ile stajyeri de alıp yemeğe çıkmak istiyorlar..
Onunla konuşurken daha çok ileride neleri asla yapmaması gerektiği ile ilgili bilgiçlik falan taslamadım. Kendi durumumla ilgili yüzeysel konulardan bahsettim.
"Ya Superbekaranne hanım , ben sizin bu ex'i anlamıyorum ama yaaa" dedi...
Sonra kendinden bahsetmeye başladı.
Ya ben çok kararsızım dedi. Çıkardı cep telefonunu , whatsup ve ona benzer adını bilmediğim uygulamalardan kızların fotolarını gösterdi...Eee dedim ,hangisinden hoşlanıyorsun, kiminle anlaşıyosun.
"Ya hiçbiriyle, biri var çok sakin , çok iyi huylu, kızı iki kere terkettim,  birlikte olsak yine terkederim gibi geliyo ama yine birlikte olmak istiyorum" dedi.
Onun fotoğrafını gösterdi. O da diğerleri gibi çok güzel bir kız...Sen ne istiyosun dedim.
Yemek yiyelim mi dedi
Tamam dedim..Gittik biryere...20 li yaşlarında bütün kızlar onu kesiyor...
"Şimdi ben çok yakışıklıyım , biliyorum. Küçüklüğümden beri , "ne çok can yakacaksın" bilmem ne diye komşular, öğretmenlerim, akrabalarım hep böyle telkin ettiler. Şimdi bir kızla birlikte olduğumda benim yanıma yakışıyo mu, daha güzeli var mı diye bakmaktan ilişkiye odaklanamıyorum dedi.Ama böyle davranıncada benim iğrenç biri olduğumu söylüyorlar. İğrenç değilim mesela ex gibi değilim. Benimle yakışıklılığımdan faydalanıyorlar."
O sırada hayatında hiç görmediği ex için nasıl bir tip oluşturduğunu sordum. Sadece fiziksel..Böyle karikatürize bir tip anlattı neredeyse..

"Ben sana ex'in fotoğrafını göstereyim"dedim. Benim gördüğüm en yakışıklı adamdı. Birinin seni , benim ex i anlattığım gibi anmasını ister misin dedim.
Fotoyu görünce "Oha" dedi..
Her zaman daha güzel insanlar olacak, sınırı yok , ama sen yanındaki dünya güzeli kızla anlaşıp anlaşmadığınıı farkedemeyip daha da güzeli var mıdır diye aç gezersen normal bir ilişki yaşamazsın dedim.  Tabi bir ilişki istemiyosan başka ama yine de dürüst olmalısın dedim.
Tekrar biraraya gelip tekrar terkedebileceği kızdan bahsettik. Umarım onu mutlu edecek biriyle birlikte olur, dedim. Çok bozuldu.
Bu sabah geldi yanıma. O kıza bir kolye almış, beğenip beğenmediğimi sordu. Çok beğendim. Sadakat anlamı varmış...




15 yorum:

  1. Gençlik... Umarım bencilligi gençliktendir ve gerçekten yüreğini dinler de hem kendini hem karşısındaki kızı mutlu eder, üzmez. Güzel demişsiniz :)

    YanıtlaSil
  2. minik bir kağıda not yazıp gizlice kolye nin kutusuna koysaydın keşke:
    "arkana bakmadan kaaaaç!"
    O yakışıklı olgunlaşana kadar kızın canı çok yanacak.
    Olgunlaşmadan ümidi kesince yol verecek. Yine canı yanacak.
    Tecrübe:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. BayanS pişman oldum bak şimdi not için..

      Sil
    2. Önceden bıdı bıdı bilmişlik yapardık ilişkiler hakkında şimdi bir sakinlik bir olgunluk geldi değil mi? :)
      Yani bana öyle oldu diyeyim.
      Dinlerken bile yoruluyorum bırak konuşup müthiş fikirlerimi paylaşmayı :)
      Herkes yaşasın görsün. En doğrusu.

      Sil
    3. yok default olarak geliyo sanırım. :))
      Eskiden olsa ben de ona yapacağı hatalardan , örneklemelerden sürekli konuşacağımdan yemeğimi yiyemezdim... :))

      Sil
  3. Gidip ön plana koyduğu güzellik kavramını sorgulamaya fırsat kalmadan birine vurulana yada hayatında bunları düşünemeyecek kadar büyük bir sorunla karşılaşana kadar tövbe adam olmaz o. Yeni neslin her konuda doyumsuzluğunun uygun karakterde vücut bulmuş hali gibi.
    Boyu posu yerinde,görenin bir daha baktığı İtü öğrencisi yeğenim geçen sene bir kızla çıktı,haftasonları yurttan bize gelir kalır,diğer halasına falan giderdi; soyu sopu sülaleyi unuttu. Kız bunu iki defa terketti ve çok üzüldü bizimkisi,sonra barıştılar - bu defa bizimkisi terketti. Geçenlerde konuştuk." Hala ya tuhaf bir bakış açısı var,hep peşinden koşulsun istiyordu,tartışıyoruz,barışıyoruz sonra huzur buna batıyor gibi dururp dururken ayrılıyordu benden. Sanki barışmak için,bak bıraktım peşimden geliyor demek için ayrılıyor gibiydi" dedi.22 yaşında bir çocuk hayatını yaşayıp yeni şeylere ufuk açabilecekken bir yılımı boşuna harcadım dedi .Bu çocuk da bana o kızı hatırlattı.İnsanların hayatlarından zaman çalıyor.
    Doyumsuz ego parça tesirli bombadan hatta ve hatta tabancadan bile zararlı,taşıma ruhsatı alınmalı zannımca.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Penguş, bakalım bizim çocuklar ne olacak...büyük konuşmayayım diyorum ama...

      Sil
    2. Valla Bekaranneciğim, yatırımımı özgüveni üzerine yapmaya çalışacağım egosundan ziyade ; hele ki şimdi bile (19 Aylık) oğlumu bu büyüyünce ne yakışıklı olacak çok can yakacak diye sevenler var,bir yandan hoşuma giderken yukarıdaki yazını okuyunca aniden bununla insanları kırmadan nasıl başederim diye düşünmeden edemedim.

      Gerisi kendisine kalmış :P

      Sil
    3. Evet hakikaten ogullarimizi nasıl yetistirecegiz bu "ne canlar yakacak"cilarin elinde?!?

      Sil
  4. vay canına.. nasıl bir kibir, nasıl bir egoymuş o :S

    YanıtlaSil