5 Haziran 2014 Perşembe

Pek normaliz..

Sınıf anneleri var. Full-time eş ve anneler , zaman zaman yardımcı öğretmen.. Çocuklara düzenli olarak kurabiye yapıyorlar. Benim ki sevmiyor mıç mıç olmayı da, kurabiyeleri de...  

Bir yemek organizasyonu yapmışlar..Yıl sonu yemeği ..Anneli-babalı-çocuklu..Çocukların birbirleriyle oynayabilecekleri bir yerde, bizde kaynaşcazzzzzzzzzzzzzzzzzzzz, hafta sonu. 

Sınıfta boşanmış ebeveynler var, medeni duruyorlar. Gidecekler. Bende gideceğim. Ex de gelecek. Çok
da zor olacak...Ne giyeceğimi düşünüyorum , hem anne, hem genç(36!) ,hem resmi , hem normal gözükmeliyim.
Şimdi, dengeli davranmaya , ex'e kaba olmamaya , cıvık olmamaya, samimi olmamaya hem de samimi olmaya çalışacağım sürekli... Hesap ödeme konusunu bile konuştum ex ile.. Orada o verecekmiş gibi yapacak , benimkini sonra ona ödeyeceğim. "neden ben ödüyorum" dedikten sonra anlattım..Sınıf annelerine malzeme vermeyelim hacı dedim...


(Bazı geceler, minnoş uyuduktan sonra karikatür sörfü yaparım , içim katıla katıla gülerim ama yukarıdakine rastlayınca yarıldım)

Bir yandan seni ve ex i gözlemlediğine emin olduğun 2 veli ye düzgün foto vereceksin.
Çocuk gelip gidecek, anne bıdıdı baba bıdıbıdı diyecek..Oğlum sakin oynayın diyeceksin.Bir yandan da 90 Tl verdiğin alkol + fix menüden tıkınacaksın. Çocuk babayla gidecek nasılsa yaw diyip, polis çevirmesinin olmadığı güzergahları düşünüp içeceksin. 

Bir arkadaşım var , başka bir bekar anne, önemsediği/önemsendiği bir ilişkisi var. Böyle benzer organizasyon mu etkinlik mi ne dersen işte, kriz yaratıyor hayatında. Erkek arkadaşı bozuluyor, gidemezse çocuk bozuluyor, çocuğun babası evli, karısı bozuluyor. Bizde boyfriend-karı derdi yok henüz. Ex in kız arkadaşı var. O da anneymiş. Şu an anlayışlı..mış..

Facebook ta grubumuz var zaten. Ordan tebriklerdik.  1.sınıf sene sonu yemeği mi olur?

15 yorum:

  1. İkinci eş olma derdi de zor arkadaşım.Neymiş okul arkadaşılarmış,geçmişleri de varmış,senden kıymetliyim,tamam sen çocuğu fırtlattın bizim çocuğumuz olmamış olabilir lakin biz onunla arkadaşız,sinsi sinsi,masum kırılgan eski eşim ben benim yerim başka tavırları,öyle profesyonelce tavırlar,çakma modernlik adı altında "biliyor musun ben evleniyorum" mesajları falan. seneler önce olmuş bitmiş,ben seneler sonra gelmişim hayatına,boşanmış gitmişsin,başkasıyla evlenmişsin kardeşim,çocuk da yok ortada,neyin modernliği bu,neden hala maaşının dökümü benim evime geliyor.Her sene pilav gününde hasta ruhun üzülmesin sen kaldıramazsın ben kaldırırım diye seni kırmamak için beni kırmak zorunda kalan hayat arkadaşım yüzünden gizli gizli ağlamak ne zor.Adam gibi boşanmak zor.Bunu becerebilmiş ender insanlardan biriyle evliyim ama adam gibi ayrı kalmayı da bilmek lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocuk olsa daha zor be penguş...Ama pilav günü mü var hala...

      Sil
    2. Pilav günü diye ben dedim.Her sene mezunlar yemeği çilemiz var.

      Sil
    3. sen de gitsen...modernlikse budur modernlik..

      Sil
  2. kadın kadının kurdudur maalesef:/

    YanıtlaSil
  3. Salon kadını çizgini bozma dostum. Hıh!

    YanıtlaSil
  4. Sen gelirsin bunun da üstesinden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ilk yarım saat zorlar, sonra ye-iç...bitti bile..

      Sil
  5. En zor durumlardan bile sıyrılabilecek kıvrak bir zekaya sahipsin.Herşey yolunda gidecek,tek sorun şu olabilir,sakarlık.Çünkü,böyle durumlarda insanın elini kolunu nereye koyacağı bir mesele oluyor.Bol şans.

    YanıtlaSil
  6. sonlara doğru kafam karıştı yaaa :)

    YanıtlaSil
  7. Biz de gittik ilkokul sonu "mezuniyet yemeğine". Zaten yemeği yedi, sonra da çıktı ful dışarıda telefonla konuştu. Bu arada o yemeğin parasını ben ödedim, adamı ben aldım bıraktım evinden... işte hepsi çocuklar mutlu olsun diye yoksa ben o sarmaları tıkmak istedim adamın kulaklarına :)

    YanıtlaSil