23 Haziran 2014 Pazartesi

Kaynak var valla..

TÜİK verilerine göre Türkiye'de geçtiğimiz yıl intihar edenlerin yüzde 48,8'i evli kişilerden oluşurken, 

erkekler arasında en fazla evli olanların intihar ettiği söyleniyor. 




Kadınlarda ise evli olanlar kadar hiç evlenmemiş olanlar da yakın oranlarda intihar ediyor.

İntihar eden cinsiyetler arasındaki farklılığın en yüksek olduğu yaş grubu ise 25-29 yaş arası oldu. Bu yaş grubunda 249 erkek ve 73 kadın intihar etti.

Psikiyatrist ve psikoterapist Doçent Dr. Armağan Samancı, erkeklerde intihar vakalarının yalnızca Türkiye'de değil dünya genelinde yaygın olduğunu söylüyor.
"Dünyanın her tarafında erkek intiharları daha fazladır" diyen Samancı, "Ülkemizde ise erkekler için zor bir dönem başlıyor. Hem iş alanında başarılı olmak zorundalar hem klasik ailenin ekmek getiren bireyi olmak konumundalar, ekonomik koşullar içerisinde daha iyiyi sağlamak durumundalar, yeni nesilin beklentileri doğrultusunda duygusal olarak iyi hissettiren olmak durumundalar; yani önümüzdeki 10 yıl içerisinde şu an gördüğümüz gibi yaşamsal anlamda erkeğin daha zorlandığı bir dönem olacak" ifadelerini kullandı.

kaynak : http://www.wsj.com.tr/article/SB10001424052702304911804579635982206683394.html

-------------------------------------

Dayatılan hiç birşey olmak zorunda değilsiniz .. Hem it gibi çalışacaksın, hem karını, çocuğunu koruyup kollayacaksın , kadın ev temizleyince , çocuk doğurunca, ağda yapınca , "kadınım ben" diye dolaşıp başka birşey yapmayacak, hem maddi olarak sıkıntıya düşmeyeceksin, hem "adam gibi adam" olacaksın...
Boşanın erkekler ya, intihar ne , değer mi? 
Yeni nesil değişiyor. Kız çocukları da...Erkek çocukları da..







9 yorum:

  1. pes diyorum, bunlar hangi çağda yaşıyor. eve ekmek artık sadece erkek mi getiriyor. Kadınlar daha fazla çalışıyor erkeklerden, hem çalış, yemek yap, çocuk doğur, bak.. ondan sonra iki sıkıntıda erkeğin psikoloji bozulsun, intihar etsin.. olmazzz burada bekar annelerin birinci olması lazımdı:) bu veriler yanlış sanki:):)

    YanıtlaSil
  2. Bende vardı ya bundan bi tane. Boşandı da kurtuldu intihardan:)
    Yazık yaa kimin çocuğuysa :p

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))
      Zehirlemişsindir o anneyi kırmızı pabuçlarlan..

      Sil
    2. :))))) yaptım evet o benim.

      Sil
  3. aman acıma şunlara.... hiç erkek kısmına acımam bu devirde kadın kısmı hem çalışıyor hem evde çalışıyor hem çoluk çocuk yemek bulaşık çamaşır ütü adamın keyfi böööö..... erkek ne köşe minderi....napıyo bu adamlar minder... bide bıdı bıdı yapıyorlar.... ömür törpüsü erkek dediğin... bekarlık sultanlıktır canı gönülden diyorum....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 24-29 yaş çocuk yaa...gerdeğe girince büyüdüler sanıyorlar, o yaşta evlilik mi olur, evlenince de eziliyorlar...yazık ya..
      Bekarlık sultanlık, şüphesiz.

      Sil
  4. en hakiki adsız23 Haziran 2014 22:53

    kız çocukları rahme düştükten itibaren çok büyük tutunma mücadelesi veriyor, büyüyüp kadın olup, ölene dek.

    bir yerde okumuştum, düşüklerde erkek çocuk oranı kızlardan kat kat fazlaymış. bunun biraz da yaşama tutunmayla alakası olduğu yazıyordu. hem erkek çocukları kıymetli olduğundan üstüne titreniyor, tüm zorluklardan münezzeh bir ortamda yetişiyor. tabiri caizse sıcak sudan soğuk suya girmiyor elleri, giriyorsa da banyodan banyoya. bu yüzden erkekler çabuk pes ediyorlar, çabuk depresyona giriyorlar.

    oysa kadın öyle mi. sen bir tutunma hayata, kimse gelip tutmaz elinden. öyle olunca eşşek gibi sahip çıkıyorsun kendine.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aaa bilmiyodum rahime tutunuş durumunu..
      Soyları devam ediyor , soyadı falan ya...büyük iş!

      Sil