2 Haziran 2014 Pazartesi

Depresyon

O kadar yorgunum ki...Koltuktan yatağa uyumaya gidemedim dün gece..
Çok istediklerim var uzun süredir olmayan. Hayal kırıklıkları..Bunları kabullenme süreci o kadar uzun sürdü ki..
Çok yakın bir aile dostumuz var, uzun yıllar kocası nedeniyle büyük stresler yaşamış, bir oğlu var ,hastalandı , iyileşti, maddi olarak sıfırlandılar-gerçek anlamda. Hayatımda tanıdığım en ketum, en süslü, en güzel ,en şen, en renk seven kadındı.
Şimdi müthiş bir depresyonda. Yatağından çıkmıyor, 50'li yaşlarında .Telefon ile konuştum. Ses başkasına ait gibi , "napıym işte"...diyor. "İyileşemeyeceğim galiba."
Yıllarca ayakta durup , sorunlarla başetmeye , mutlu olmaya ,şükretmeye çalışmış bir kadın. 
Bir yerde beyin (hormonu yüksek olanlar için;  kafatasının içindeki organ ) "yeter" diyor. Zorlamayalım. Hayal kurmayalım. Kilitleyelim. Üzülelim. Çok zorlandık...
Streslerini yaşadığı anlarda nasıl çözmeye çalıştıysa, kendi içinde yanlış yapmış olmalı belki. Şu anda çok güzel bahçesi olan bir evde, çok güzel bir şehirde, odasından dışarı çıkmıyor.Ağır depresyon tanısıyla tedavi görmeye başlamış ancak ilaç dışında terapi vs. istemiyor şimdilik. Doktor "iyileşmek istemiyor" diyor.
Çocuk uyuduktan ve onunla konuştuktan sonra koltuktan kalkmak istemedim. Kalkmadım. Hayran olduğum bir kadının bu hale gelmesi bana çok dokundu. Kocasını, kaderini vs. suçlamak istedim yapamadım zira artık bir önemi yok..


21 yorum:

  1. en hakiki adsız3 Haziran 2014 01:19

    Yine çok güzel yazmışsınız. Ve yine çok haklısınız, şu saatten sonra artık hiç bir suçlamanın önemi yok...

    Başkaları için fedakarlık yapan yüce gönüllü kadınların neşesi de, rengi de, süsü de güzelliği de batar ruhu karanlık olanlara. Sömürüverirler. Kendileriyle aynı huzursuz karanlık kuyuya düşürmeden içleri rahat etmez. Sakız gibi çiğnenip tükürüldükten sonra 20 senelik evli işte. O evlilikte insan kalmadı, tek kalan deri kılıflı bir cüzdan içindeki eprimiş kağıt parçaları. 50 yaşında gezip tozup emekliliğin tadını çıkaracakken yatağa hapsolmuş bir hayat.

    Şu lafı çok seviyorum: Zalimler için yaşasın cehennem. Nasıl güzel, her yere de uyuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cehennem olasılığı soğutuyor insanın yüreğini..

      Sil
  2. her insanın hayatında 2 kere depresyona girme hakkı varmış, bu, normalmiş. öyle demişti doktorum:)
    zamanı gelince çıkar bir şekilde. tabii bu arada, yanlız bırakmamak sık sık ziyaret etmek veya konuşmak iyi geliyor bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sen hepsinden alnının akıyla çıkıp kurtuldun umarım alis..
      dediklerini yapacağım...

      Sil
  3. içten içe bu hale gelmekten korkuyorsun değil mi?

    adamları bu hale böyle getiriyorsunuz işte.. laf sokmaya devam et sen..


    umarım sonun böyle olmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaziyi 4 kez daha okudum yorumundan sonra.."adamlari bu hale boyle getiriyorsunuz" un bir karşılığını bulamadim doğrusu. ..ama kadinin ne hale geldiği açık. . Bu arada kadin kocasiyla hala evli... ben ölüyorum korkudan..

      Sil
    2. yazı yazarken bile laf sokmayı (örn. hormonları yüksek olana) becerebiliyorsun. daha ne yapacaksın.
      evli ya da bekar o hale her kadın gelebilir..

      Sil
    3. bu post bambaşka bir kadınla alakalı. O kadın için de, benim için düşündüğün şeyleri düşünüyorsun sanırım. Merak etme, benimle ilgili tüm hislerini, fikirlerini anladım..

      Sil
    4. umarım anlamışsındır.. kendini hiç dönüp bakmıyor, sonra da hayal kırıklıklarından bahsediyor, mağdurları oynuyorsun.. ilişki tek taraflı değildir, etkileşimdir..başından beri söylediğim şey bu..

      Sil
    5. söylediklerini anlamam kabul etmem anlamına gelmiyor. mağduru oynamak! hı hı..

      Sil
    6. olur, anla ama kabul etme.. sonraki ilişkilerinde başarılar!

      Sil
  4. Bu ne hazımsızlıktır ? Bu adsız vatandaş erkeksizlikten evli erkeği baştan çıkartan mı ? Yoksa hayatın anlamını sokakta arayan mı ? Çözemedim seni ??????????????????

    YanıtlaSil
  5. çözme, çözmeye de uğraşma bence.
    hayat herkese kolay, bir size zor değil mi?
    hiçbirşeyin bedelini ödemeden hep ben, hep ben diyorsunuz..
    almadan vermenin süresi belli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adsız,
      Sen kafanda bir mantığa oturtmuşsun hayatını, ben de, başkası da...Söylersin fikrini, kabul görür görmez, aynı şey benim için de geçerli...
      Bedel ödemek, hayatın zorluğu gibi kocaman laflara gerek yok. Herkes kendi yolunda gidiyor, doğru ya da yanlış..Sen erkeksin, ve yaşadığın hayat için gerekçelerin var...Öyle kal..Yorma kendini de...

      Sil
    2. tamam yormayacağım dediğin gibi olsun..
      bana saldırmaktan vazgeçmenin nedeni erkek olduğumu düşünmen sanırım. bu yumuşaklık ve olgunluk yakışmıştı sana.. ama yanıldın. ben bir kadınım.

      Sil
    3. sana saldırmam için senin hakkında bilgi sahibi olmam lazım. hiç saldırmadım. Senin eleştirilerine cevap vermeye çalıştım sürekli.
      http://superbekaranne.blogspot.com.tr/2014/04/blog-amac.html
      anlatmaya çalışmıştım , sadece arada kalanlar için.
      Erkeksen seni anlamam kolay. Kadınsan da arada kalmış değilsin, tercihini başka türlü yapmışsın. Mutlu ol dilerim.

      Sil
    4. saldırmak için karşı taraf hakkında bilgi sahibi olmana gerek yok, bunu sen de biliyorsun.. ben yazı tarzından bahsediyorum..

      tercihimi başka türlü yapmadım, tercih yapmamı gerektirecek bir duruma bile gelmedim. ama bunun da bedelleri var, ödüyorum, ödüyoruz..

      Sil
    5. hiç bir durumda kalmamış olmana rağmen bu kadar bilgiçlik , eleştiri sana normal geliyor mu? Bana gelmiyor. Benim adamı nasıl elimde tutamadığım, nasıl bencil olduğum , etkileşimler , dümdüz gidiyorsun..Sakin ol. Senin hayatına karışan yok. Senin yorumlarını da kabul edecek halim yok.

      Sil
    6. hiçbir durumda kalmadım demedim, tercih yapmamı gerektirecek duruma gelmedim dedim. tercih yapmak son radde, ben o raddeye getirmedim, bunun da bedelini ödüyorum diyorum. ve bedel ödemenin insanı bilgiçlik ya eleştiri yapacak kadar olgunlaştırdığını düşünüyorum. eleştirilerimin ve rahatlığımın nedeni de ortamın sanal olması.

      Sil
    7. bu yazıdaki kadın tam da senin kafadan..dı...

      Sil
    8. o hepsinin bedelini biriktirmiş fark bu.

      Sil