20 Haziran 2014 Cuma

Büyük Usta!!!

Evde tesisat işi var.. 2,75-3 m2 lik banyoda kısmi tadilatı. Ve fiyat uygun olursa parke ve badana...
Daha önce sadece malzeme seçerdim. pazarlık ustayı bulma vs. ex...
3 tane usta geldi teklif verdi...1000-1500 TL e yapılacak iş için sırasıyla;

Sadece Banyo için
4.950.-TL
6.000.-TL
6.500.-TL

90 m2 ev boyanacak, fiyat ; 1.900TL

parke fiyatı veriyor konuşurken 40TL/m2 si teklifi mail atarken o fiyat 85TL/m2 ye çıkıyor ve fiyatları.

Dün akşam biri daha geldi, hesapladı hasapladı hesapladı...
"Çok çıktı yahu" dedi..
"Hayret!" dedim.
Tüm işler için 10.500 TL dedi.bi daha falan ölçtü hesapladı yok, aynı!

Sonra gitti...


Bauhaus sayfasına girdim. İşçilik, nakliye, hammaliye , m2 başına tüm fiyatlar belli, sürpriz yok. Onlara göre hesapladım banyo 1.890.- TL'ye çıkıyor.

"Kahraman Usta Süpermarkete karşı" gibi bir savaşları da yok. Marketi kötülüyorlar sadece...Kendi avantajlarını maddi,manevi sunamıyor.
Bir de çay falan çekiyor canı ustanın, benim ne çayı ne hizmetini sevmediğimi bilmiyor elbet..
Üzgünüm usta! Küresel rekabette , bizim evde şansın yok.



23 yorum:

  1. Eşyanız çok değilse ve aklınızın bir köşesinde "yahu bu ev de sıkmaya başladı" diyorsanız tadilatla falan hiç uğraşmayın, hemen taşının bence.
    Biz de sizinle aynı iş kalemlerini yaptırmayı hedefliyorduk (badana yerine balkonu camekanla kapatacaktık ama)
    İşe banyo ile başladık, 3 hafta sürdü.
    Oydu buydu, ancak yerleşiyoruz.
    Çatlayan hol duvarını da kendimiz boyadık, o hiç hesapta yoktu.
    Parke ve balkonu limit sonsuzda bir zamana erteledim, imanım gevredi resmen:( :))
    İşle birlikte hele, çok daha zor.
    Bauhouse iyi fiyat vermiş ama.

    Allah kolaylık versin size...

    YanıtlaSil
  2. eski kocan malzeme seçme dışında tüm işleri kendisi yapıyordu demek.. gayet sorumluluk sahibi bir insanmış o zaman.. bu işler sana kaldığı için yine üzüldüm adına.. çağırsan eminim yardımcı olacaktır.. ama feminist olacaksın ya..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eski kocasını niye çağırsın ya hu o da ne demek... Boşanmış hatun, hani anlaşmalı iyi, güzel bir şekilde de değil (!) adam çirkin bir başlangıçla başka hayatı da kurmuş zaten çoktan. Birincisi niye çağırsın onu, babasının oğlu mu be, arkadaşı mı, hiç değil.... Yok artık ne saçma eski koca gerektiğinde yardıma çağrılır diye bir şey mi varmış? Hem geleceğini de nerden çıkardın, diyelim ki öyle bir hataya düştü bu hatun, emin ol bana ne ya ne halin varsa gör kendi işini kendin hallet diyip laf edip bir sürü kapatacaktır.

      O kadar anlatılıp yazılıp çizildi de hala anlayamamışsınız hala böyle şeyler söylüyorsunuz ya pes vallahi billahi pes:))
      Kime söyleseniz kabul etmez bunu... Zihniyete bak böyle zihniyetler de mevcut ama demek ki ilginç...

      kusura bakma bekar anne, çok yazasım geldi yazdım.

      Sil
    2. gayet sakin, yumuşak bir ses tonuyla bi çağırsın bakalım atlaya zıplaya nasıl geliyor eski kocası..

      ne düşünürseniz düşünün arada bir çocuk var, bu da asla sonlandırılamayacak bir ilişki demektir.. dost olamayabilirler ama asla düşman olmalılar.. zor biliyorum ama arkadaş olmaya çalışmalılar.. adam başkasıyle birlikte olabilir, bu arkadaş kalmalarına engel olmamalı..

      üstelik o banyoyu adamın çocuğu da kullanıyor.. bi zahmet yardım ediversin.. siz de amma feministmişsiniz..

      Sil
    3. Adsız,
      Yardım istesem, kısmen eder sanırım. Maliyetini ben üstlendikten sonra , yardımını esirgemez. Ama esas soru, bunu neden isteyeyim?
      Zor birşey olduğu için değil, ben ilk defa yapıyor olduğum için yazdım..

      Sil
    4. zor birşey olmayabilir tabi ama sizin de zamanınızı, eforunuzu çalan bir iş sonuçta.. ayrıca aranızdaki arkadaşlığınızın gelişmesi adına bu bir fırsat olabilir.. sizi bir arada görmek oğlununuza da iyi gelecektir.. tabi birbirinize girmeden halletmeniz lazım:)

      Sil
    5. Mahallede büyüdüm,aynı gün doğduğumuz karşı evin kızı ortaokulu bırakıp akrabasıyla evlendi. Ben üniversiteden mezun olduğumda kucağında çocuğuyla boşandı.Her üzüntüsünü paylaştığı arkadaşı olarak çirkef koca nasıl olur sayesinde baya deneyimim oldu. Baba kızını çok sevdi hiçbirşeyini eksik etmedi ama kızına verdiği herşey için arkadaşımın hayatını cehenneme çevirdi.
      İki sene önce ailemin yanına ziyarete gittiğimde yüzümü kızartan bir diyaloglarına şahit oldum,arkadaşım kirada olan eskiden kendilerinin oturduğu alt daire için Kızını bırakmaya uğrayan eski kocasına "bana bir usta lazım tanıdığın biri var mı?" diye sordu. Pislik torbası adam kız arkadaşıma "niye bulayım altıma mı yatıyorsun" dedi. O an o sokaktaki tüm evlerin camları kafamda şangırdadı.
      Hayatım boyunca unutmayacağım bu diyaloğa şahit olduğumu gören arkadaşım gözleri dolu dolu kapattı kapıyı. "Ailem bana bu adamla kızım için barış diyor,bu adamla nasıl yaşanır,bıktım herşeyden" dedi.
      Bir KİŞİ boşanmanın ne olduğunu kavrayamamış ve bunun karmaşasıyla kin ile dolmuşsa,istekte bulunacağınız son kişi olmalı ADSIZ.Hem kendi iyiliğiniz için hem de dolaylı olarak çocuğunuzun ruh sağlığı için. Yaşasın Yapımarkerketler!

      Sil
    6. Ayrıca acımasızca bu tarz şeyleri söyleyebilen ama hiçbirşey yokmuş gibi davranıp kocalık bekleyen erkekleri sizi bilmem ama ben psikopat kefesine koyuyorum ADSIZ ve bu tarz insanların düzelemeyeceğini çünkü bunun iyileşemeyen bir hastalık olduğunu düşünüyorum. Doktorların bile ilaç verip başından savdığı bu adamlarla bir arada sağlıklı çocukların yetişebileceğine inanmıyorum. Zannımca Nehir arkadaşında önceki yazılarda ki gitgelleri ve psikopat tabirini kullanmasının da sebebi buydu.

      Sil
    7. boşanan ya da boşanmanın eşiğinden avukatlı&avukatsız, ayrı yaşayarak&yaşamadan dönen çok arkadaşım oldu, sana şunu söyleyebilirim ki erkek eğer boşanmayı istemeyen taraf ise çoğu eşine eziyet etmeye çalışıyor, yuvası dağıldığı için hazmedemiyorlar çünkü.. eziyetleri maddi ya da manevi olabiliyor.. bunun psikopatlıkla alakası yok, bu bizim türk erkeklerinin yapısı.. bu kişileri dışardan görseniz gayet eğitimli, görgülü, saygılı, medeni erkekler.. oysa boşanan ya boşanmaktan vazgeçen bu kız arkadaşlarımın mahkeme sürecinde yaşadıklarını ben biliyorum.. ne seviye ne saygı kalıyor..karısını istemeyen ya da nefret eden erkek ise büyük bir maddi birikimi bile gözden çıkararak arkasına bakmadan toz oluyor..

      o erkeklerin psikopat oldukları doğru değil..sadece kabullenememenin verdiği durum bu şekilde açığa çıkıyor..

      Sil
    8. Ben,iyi olabilecekken kötü olmayı tercih edip eziyet eden ama başkalarına karşı,sizin deyiminizle "gayet eğitimli, görgülü, saygılı, medeni" olabilen böylesine ikiyüzlü varlıklara psikopatlıktan öte gömlek biçemiyorum. Biçebilen ve bunu bir temele dayandırıp bahane görenler,sebep üretetip normalleştirebilenler, düzelebileceklerini düşünenler,eminin bu tek taraflı eziyete,eziyeti gören adına zararsız bir çözümde bulmuşlardır? Çok merak etmekteyim!

      Sil
    9. onlara ikiyüzlü denmiyor, insan deniyor.. şartlar insanı her hale getirebilir.. bu arada hiçbir şeyin tek taraflı olmadığını defalarca söylemiştim zaten..

      Sil
    10. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    11. Sağlıklı düşünebilen insanlar kendilerine kötü davranıldığında psikopat olmazlar. Ya sineye çekerler kalırlar ya da giderler.
      Kötülüğün karşılıklı olduğu durumlarda,her iki tarafında birbirine kötülük yapmaktan zevk alıyorsa duble psikopat durumu vardır. Ben böyle bir ortamda büyüdüm mesela. Ayrılsalardı da ruhumuzda bu kadar maraz bırakmasalardı.

      Sil
    12. en hakiki adsız22 Haziran 2014 22:52

      canın istediğinde zıort pırt çağıracaksa ne diye boşandın demezler mi adama.
      kadın boşanmışsa demek ki o adamla aynı ortamda bulunmak istemiyor mümkün olduğunca.
      şu çocuğunun motorsikletiydi vs konularda hiç yorum yapmıyorsunuz adsız niye acaba?
      bekarannenin kocası olduğu ortamı tezek eden bi adam, ne zaman bir şey olup aynı ortamda bulunsalar kadını doğrduğuna pişman ediyor.
      bir sürü örneğini yazdı burda, ne tesadüftür ki siz o konularda toz dumandınız, kilo kilo sattığınız akıllar ve sözde pozitivizminiz yoktu oralarda.

      böyle bi adamdan usta işi için yardım istese olay nerelere gelirdi tahmin edemiyorum.

      ayrıca usta bulmak çağırmak dediğin nedir ki, niye yapamasın. oturup çimentosunu kendi karmıyo ya?

      sizin gibi erkeklere göbeğinden bağlı, erkeksiz yaşayamayacağını düşünen kadınların da bunu anlamasını beklemiyorum.

      Sil
    13. işte yine feminist bir bakış açısı.
      kadınların bu işleri yapamayacağını mı söyledim ben?
      eski kocadan destek almak, hayatını kolaylaştırmaktan bahsediyorum.
      arada çocuk var, her halukarda aynı ortamda bulunuyorlar zaten.
      motor konusunda yorum yazmadım çünkü hiçbir aklı başında mantıklı adamın çocuğunu riske atacak davranışlara girmeyeceğini düşündüm. ve nedense çocuğu motordayken yavaş sürdüğünü düşündüm.
      tüm yazıları okudum ve ben eski kocasının akıllı mantıklı bir insan olduğunu düşündüm hep. duygusallıklar yüzünden mantıktan şaşmalar herkeste oluşabilir.

      Sil
    14. en hakiki adsız23 Haziran 2014 22:44

      ben feministsem sen de misojinisin, bu kadar kadın düşmanlığı hayatımda görmedim.

      boşandıysan fuzuli her işe çağıramazsın adamı, beklenti içine girebilir. sen de diyosun görüşüyorlarsa çocuk yüzünden. başka sebep yok.

      motoru da yavaş sürmek gibi bir şey yok arkadaşım, yavaş sürüp yandan bir araba geçirse yere düştüğü anda o sabinin bir gıdımlık canı var, oracıkta can verir Allah muhafaza. o kadar zekisin bunu akıl edemiyo musun. o duygusallık yüzünden mantık şaşmaları nelere mal olabilir hafsalan almıyo senin hala. yahu görmediğin adamı bu kadar tutuyosun, bu kadın burda hayatını anlatıyor sebepleriyle hala boş yere yuvasını yıkmış dertsiz kadın yaftası yapıştırmaya çalışıyosun. yazık vallahi senin gibilere.

      Sil
    15. "tüm yazıları okudum ve ben eski kocasının akıllı mantıklı bir insan olduğunu düşündüm hep. duygusallıklar yüzünden mantıktan şaşmalar herkeste oluşabilir."
      Tüm yazdıklarını okuduğun halde o adamda mantık bulduysan kendini çoooook zorlamış olmalısın bu biiiiir.

      Duygusal olmak,hayvansı bir libidoya sahip olmak allah vergisi ama bunlara rağmen evlenip başka bir insanı göbeğinden kendine bağlıyorsan bir zahmet uzvunu donundan çıkarmadan önce ahlaksal olarak zemini hazırlaman lazım.Karından başkasına aşıksan,ya da zevk için başka kadını düdüklemekten kendini alamayacaksan karşına al konuş,evliliğini bitir sonra yap ne halt edeceksen...bu da ikiiiiiii....

      Sil
  3. Vallahi Allahtan sabır diliyorum sana Bekar Anne, zor iş şu tadilat işleri. Ustalarla uğraşmak ayrı zor.
    Dilerim iyisine denk gelirsin de az süründürür - bak süründürmez demedim yok öylesi çünkü- :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. daha taklif/keşif aşamasında zorlandım :)) bakalım..

      Sil
  4. Verdikleri fiyatlar aslinda normal. +/- farklar işçilik payı. Sana basit bir formül verebilirim malzeme tutarı+malzeme tutari×0.25= ustanın sana normalde vermesi gereken fiyat. işte pazarlık edeceğin kısım o 0.25 lik kısım. Yani işçilik.
    Imza: teknik personel:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. müdürüm anlaştım biriyle nihayet...tavsiyeye teşekkürss

      Sil
  5. Adsız denilen kişi erkek herhalde. Bu kadar erkekleri savunduğuna göre...

    YanıtlaSil
  6. erkek değilim, kadınım, erkeği değil, insanı savunuyorum..

    YanıtlaSil