23 Haziran 2014 Pazartesi

Bir veli piştisi

Oğlanı erken aldı Ex. Benim evin yakınındaki parka götürdü. Ben de iş çıkışı parka gittim , alacağım minnoşu.
Sınıf arkadaşına rastlamış, onunla oynuyo, Ex'te diğer çocuğun annesiyle laklaklak...Gittim oğlumun yanına, öptüm falan , bu ikilinin yanına gittim. Ex "benim gitmem lazım" dedi..Oğlanı öptü, gitti.
Ben diğer anne veli ile başbaşa kaldım.
-Ay ne ilgili bir babaaaaaa
-Evet
-..... Kursuna göndericekmişsiniz,araştırmış, ben de mi göndersem acaba...
-Aaa evet, araştırdım. Oraya gidecek..Tavsiye ederim yani...
-Tek çocuk mu sizin
-Evet
-Benimki de tek ama maddi kaygılar falan yüzünden ikinciyi yapmayacağız. Siz düşünüyor musunuz?
-Yok , ben babasıyla boşandım, bir daha da düşünmüyorum, iyi arkadaşları olsun , ona yeter ..
-Aaaaaaaaaaaaa!!! Hiç belli olmuyo ama boşandığınız, evli gibisiniz yani...
- :)))  evet, evli çiftler artık böyle gözüküyor hakkaten :)))
-Yok yani çok medenisiniz.
-Çocuğumuz var, işte, olabildiğince....
-Ama iyi bi baba yani çok ilgili
-Evet , iyi bir baba, hıhı..
-Ay lokum gibi adam ya, valla barışırsınız bence...

----------------------------------------------------
İçses : Sence? öyle mi? Ne biliyosun. Parkta sadece kendi çocuğmuz değil, 4 mahalleden çocukların yanında  ne yapıcaz, ne hayal ediyorsun.. Potansiyelimiz var ama test etmiyoruz. Tüm ülke çocukları için...
----------------------------------------------------
-Lokum sevmiyorum da...
Oğlum yemek yedin mi? Hadi eve gidiyoruz bak geç oldu, tamam 5 dakka daha....
-Yani siz daha iyi bilirsiniz..
-Neyse, tatile nereye gidiyosunuz..
---
----
------
5 dakika boş boş muhabbet...Ardından eve kapağı atış..Oh be..

17 yorum:

  1. eşin hakkındaki hislerimde yanılmamışım...düzgün bir adam o.. yoksa seçip evlenmezdin sen..

    YanıtlaSil
  2. en hakiki adsız24 Haziran 2014 00:49

    elalemin adamın hakkında bu kadar fütursuz yorum yapan kadınlardan tiksiniyorum. "lokum gibiymiş." ayıp ya.

    bi de adam yapmasının lütuf olmadığı bir şey yaptığında anasıymış gibi ortaya atlayan şu adsızı sevmiyorum. yahu bir tane evlat var bir zahmet ilgilenecek herhalde. babalık ayrı eş olmak ayrı. idrak edebilene.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yapması gerekeni yaptığı için düzgün bir adam diyorum zaten.. karısından çocuğu ile birlikte boşanan binlerce baba var.. hatta bunu karısını maddi manevi cezalandırmak için yapıyorlar.. idrak edebilene..

      Sil
    2. Biliyorum,başkasının özel hayatı,bu yorumu yapmak bana düşmez ama yine de yazacağım "Keşke yapması gerekeni başkasına uçkur çözerken de yapsaymış. " İnsanlar bazen hata yapabilir yazarsınız siz şimdi buna. "Hata var hata var."

      Sil
    3. hayatında başkası varken ne derece çocuğunu ihmal etti mi/ ne derece etti bilmiyorum.. kötü bir dönemden geçtiğinde sadece baba değil anne de uzaklaşabilir çocuklarından..kocası o dönem nasıl bir ruh halindeydi bilmiyoruz..olaya uçkur çözme olarak bakmıyorum, yalnızlık ve yakınlık isteği olarak bakıyorum..ama kullandığı yol yanlış o ayrı konu..karısını seviyor..

      Sil
    4. en hakiki adsız24 Haziran 2014 08:03

      senin baban da çok duyuyodu bu yalnızlık hislerini herhalde. midesi geniş bir kız evladı yetiştirmiş ki, yüreği gönlü bütün erkekleri alabilecek vaziyette. o kadar normal görüyorsun aldatılmayı.

      başkasına yakınlık yalnızlık isteği hisseden herkes uçkur çözeydi halimiz nice olurdu eyyy adsız. evlilik demek aldatmamak demek buna söz vermek. dayanamıyo mu? illa 2-3 mkadın mı istiyor? gitsin doğuda üç kuruşa satıyorlar, sekizer onar alsın 15lik kızları. ama gelip burda şerefli yaşam isteyen kadınların gözünü boyamaya hakkı yok bu adamın. şu ennn iğrenç şeyi bile savunuyorsun ya sana ne desem boş. senin kadar midesiz değil demek ki bu insan, imkanı olduğunda boşanmış. imkanı olmayana bir şey diyemem (imkandan kastım sadece para değil) lakin kendi genişliğini başkalarından bekleme. kumalarınla hayırlı okey çevirmeler.

      Sil
  3. En hakiki adsız. Sadece yorum değil bakış da var. Örneğin ikinci eşseniz ve teyzesinin kızı kocanızı en son bir önceki düğünde gördüyse. sizin düğününüzde bulunamadıysa,seneler sonra ilk defa görüyorsa "o bakışlar var ya o bakışlar."

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. en hakiki adsız24 Haziran 2014 07:58

      öyle deme yalnızlık ve yakınlık isteği bunlar

      Sil
  4. Adsız,
    hayatında başkası varken, ve çocuğu onu tutturduğunda, ve bunu ona söylediğimde, çocuğu kullandığımı, benim süreci yönetmek istemediğimi, eve çekmek için bunları yaptığımı söyledi, boşanma davası açmışken! Boşandık, ve o zaman ki ilişkisi bitti, ondan sonra çocuğun ona özlemine Ex cevap vermeye başladı. Ama eminim çok yalnızdır,sebebi vardır, yavrum benim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgilisi olduğu için çocuğu aklına bile gelmedi mi diyorsun?

      Sil
    2. Farkında mısın IK'cınızın dediği gibi ne kadar tepkilisin, toleransın düşük?
      Okunmak, anlaşılmak, yaşadıklarına yorum yapılması ve bunlara cevap yazman için burda bir blogun var ve seni anlamak için sana soru soruyorum ve aldığım cevap "neyi zorluyorsun?"
      Sadece seninle aynı fikirde olanlarla mı görüşmek istiyor ve verdiği doğru karardan dolayı içini rahatlatıyorsun?

      Senin hayatın gerçekten umrumda değil, umrumda olan bakış açıları, düşünceler, duygular.

      Sil
    3. "sevgilisi olduğu için çocuğu aklına bile gelmedi mi diyorsun?" sorusu beni anlamak için sorulmuş bir soru olamaz.. Ex'i anlamak için olabilir. Ex'in neyi, neden yaptığını o bilir. Ben durumu yazdım.
      Gerçekten senin için inanması güç ama , verdiğim karardan dolayı 1 sn. pişmanlık duymadım ve bu senin için ne kadar inanılmaz ve ne kadar korkutuyor.

      Tanımadığın bir insanın hayatı elbetteki umrunda olamaz, ama senin başka bir bakış açısı ve düşünceleri de umursadığını sanmıyorum.

      Sil
  5. Sana soru sorarak eski eşini nasıl anlayabilirim Bekar Anne? Sana sorduğum her soru senin düşüncelerini öğrenmek için tabiki.. Şöyle sorayım o zaman: "Sevgilisi olduğu için çocuğunun aklına bile gelmediğini mi düşünüyorsun?"

    Evet aynen böyle düşünüyorsun, ama yanılıyorsun, uzun bir evliliğiniz olmuş,, hem sen hem çocuğun her zaman aklındadır.. Verilen emek kolay kolay unutulmaz..

    Bu arada verdiğin karar seni ilgilendirir, gerçekten bu da umrumda değil.. Herkes kendi seçimlerinin sonuçlarını yaşar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim düşüncelerimin önemi yok. O kadından ayrıldıktan sonra, "kadın tarafından çocukla ilgili manipüle edildim" kadar sefil bir cümleyi kurdu. Verilen emek, veren tarafından unutulmaz Adsız sadece.

      Sil