27 Şubat 2014 Perşembe

Elif ..Paulo Coelho...Affetmek

Elif ..Paulo Coelho


Bu kitap aldatıldığını öğrendiğin günün ertesinde alabilirsin. Çocuğuna normal davramakta en zorlandığın günde...Çocukların oynayacakları, 1 saat kadar içerden çıkamayacakları , top havuzlu kaydıraklı  bir oyun salonuna çocuğunu bırakabilirsin. Yan taraftaki kitapçıya gider Elif'i alabilirsin.  


Bu kitap gecelerce , defalarca üzeri, altı çizilerek, sağına soluna notlar alınarak, defalarca ama defalarca ağlanarak okunabilir.
Nefis bir kitaptır.
Bu kitap için özel bir çekmece ayarlayabilirsin.
Kırmızı kitabı , kırmızı bir çekmeceye koyabilirsin.

Kitabın ilk sayfasına kendine, son sayfasına çocuğuna ilerde okumak,okutmak  için yazı yazabilirsin.
Bu kitap karşına çıktığı için şükreceksindir.
Bu kitaptan sonra affetmenin ex'i haklı kılmayacağını öğreneceksin. Affetmenin, acı çekmenin , isyan etmemenin, kendini eğitmenin, ruhani dünyanın , şeytanın , günahın ne olduğunu okuyacaksın. Ne kadarını gerçekten anlayabileceksin zaman gösterecektir.

2 yorum:

  1. Nefretin insanı diri tuttuğunu düşünüyorum. İçinizde tuttuğunuz nefret sizi harekete geçmeniz için zorlamıyorsa,size zarar verecekleri zaman açığa çıkıp süne zararlılarının duvarlarınıza çarpıp gitmesini sağlıyor. Yakın zamanda deneyimledim bunu. Katıksız nefret iyidir. Ama kendini başka şeylerle katıştıran nefret göğe salınmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Duvar örneğin çok güzel.
      Karşı tarafla salça bir diyalog içine girildiğinde nefretine nefret katılıyor. O zaman da o nefret sana zarar veriyor.

      Sil