13 Şubat 2014 Perşembe

Çocuklarınıza bol bol enginar yedirin , büyüyünce adam olsunlar

Enginarı evlendikten sonra pişirmeye başlamış olabilirsiniz. Ve Enginarlı her türlü tarifi öğrenebilirsin. Favorin buharda pişirdiğinli olabilir. Ex'in de.

                                       Şimdi...

Sarımsak vardı ya...Bir de enginar var.

Evliliğin son 6 ayında, geceli gündüzlü çalışmanında etkisiyle yemek yapmak senin için işkence haline gelmiş olabilir . Çocuk için yaptığın yemeklerin miktarını fazla tutarak evde sıcak yemek yenmesini sağlamış olabilirsin. Ya da dışardan birşeyler ısmarlamış olabilirsin.

Sonra , bir yıl sonra , ex in, senin annene ;
"O kadar da enginar sevdiğimi biliryor, kaç kere söyledim yapmadı." diyerek kendi hatasını benim tetiklediğimi anlatmaya çalışsın.
Hem de senin annene!!!

Enginar yüzünden beni aldatmış çünkü onu düşünmemişim, isteklerine önem vermemişim.
Enginar sebeplerden biri. Ve en önemlilerinden.

Gerçekten sonsuz hizmet sunacak bir hizmetçiyle evlendiğini düşünüyormuş. Ne zaman bu hale geldi, ne zaman bu kadar bencil oldu ? Aslında hep öyleymiş, elindeki konfor alınınca kendini böyle ifade edebilmiş.

Çok uzun süre düşündüm.
Çocuk doğduktan sonra! Hani kadınlara diyorlar ya, kocanızı ihmal etmeyin , çocuğu kıskanır vs. Böyle bir mantık olabilir mi?
Günde toplasan 4 saat o da bölük pörçük uyuyan bir kadın ne yapabilir?
Herkesin etrafında dört dönen bakıcılar, anneler, teyzeler olabilir mi?
Herşeyin bir yeri bir zamanı yok mu?
Çocuk bakmak, reklamlardaki gibi olmuyor, geniş pırıl prıl bir ev, tiril tiril giyinmiş fit bir anne, güler yüzlü bir bebek, ailesine şefkatla bakan baba...Yok böyle bir şey.
Çocuk eşyaları yüzünden adım atacak yer kalmamış evde, 3 gündür aynı eşofmanla gezen, üstünde süt lekesi olan anne, çocuğun ya altını değiştiriyordur, ya emziriyordur, ya yemek yiyordur, ya duş alıyordur, ya bebeği sallıyordur. ya gazını çıkartıyordur ya çocuğun kıyafetlerini ütülüyordur ,aynı şeyleri tekrar ediyordur. Baba ne yapıyordur, ilgi bekliyordur.
Yıllardır , mutlu olması için uğraştığının , bu uğraşının yok olmasının nedeninin, kendi çocuğu olduğunu farketmeyecek kadar gerizekalı mıdır?
Evet öyle olabiliyor.  Ve bu zeka ve bu anlayış karşısında hayretler içinde kalmamak mümkün değil.

16 yorum:

  1. ha haaa enginar ve kerevizciyim ben yaaaa.
    :)
    hele bak enginarlı bakla yapsan yaaaa.
    :)

    (sevim burak okumuşsuuun oleeeey kimse bilmez yaaaa sen ne de olsa kadıköylüsün tabiii :)))

    YanıtlaSil
  2. Bahaneler çoktur tabii de ayakları yere basan cinsten olaymış bari birazcık.. zor zamanlar zor bir evlilik yaşanmış... kıymet bilmez biriyle maalesef her erkek evliliği taşıyamıyor. .. bazen bu karşılıklı da olabiliyor. Ama bu yüzden etrafta sadece onun gibi kıymet bilmezler düşüncesizler olduğunu düşünmeyin sakın.... hani olur da varsa kısmette, bir gün güzel bunun tam tersi bir yuvanın kurulabileceğini,hakikaten insan evladı olanları da var olduğunu bil taşı o umudu.. Ayrıca anlatım tarzın şu can sıkan konuları bile bir solukta okunası kılıyor, seviyorum seni okumayı Bekar Anne.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok zordu. Çok zor bitti.
      Umarım bahsettiğin gibi birileri vardır başka kadınlar için :) ikinci tura dönmeye hiç niyetim yok.
      Seviyorsan oku bence :)
      Sevgiler,

      Sil
  3. Canım yine damar yazmışsın. Eline sağlık. Tespitlerin süper

    YanıtlaSil
  4. Şunu da belirtmeden edemeyeceğim birkaç arkadaşıma gösterdim siteni eşiyle sorun yaşayan işte bu ya evet bende gibi yorumlar aldın giyabında ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım eşlerden biri değişir :)
      Teşekkür ederim.
      Sevgiler,

      Sil
  5. her o.......nun bir bahanesi olurmuş, o hesap.
    nimet olmasa enginara kallavi bir küfür sallıyordum az kaldı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)))))
      enginar karaciğere iyi gelir. sevelim, koruyalım.
      Sevgiler,

      Sil
  6. Bir kere nginar yapmadı diyen kocanın kafatasında enginar pişirmek lazım yada kafasına vurup al sana enginar al sana enginar deyip evin içinde kovalamak lazım laf.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vicdanı kendisinin inandığı bahanelerle rahatlıyor. Buna inanıyor. Başkaları da inansın istiyorsa yapacak birşey yok malesef.

      Sil
  7. Öyle derler ya hep, erkekler bebekleri kıskanır diye, işte o bu. Yani aslında erkekler eskiden sahip oldukları konforu istiyorlar, ihmal etmek değil, siz yemek yemeye bile vakit bulamamışken gün içinde, açlıktan ölürken, adam gelip "bütün gün evdeydin nasıl yemek yapamazsın?!?!" Diye hayret ve/veya sinirle sorabilir. İşte böyle sormasın "sevgilim, yemek yoksa demekki seni nasıl ugrastirdi bugün bebegimiz, sen gec dinlen ben ayarlarım yiyecek bişeyler" desin ve mutlu olsun yuvasında diye oğlumu yetistirirken dikkat edeceğim.

    YanıtlaSil
  8. alınma ama; enginar seven adam mı olurmuş allasen..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bunun nesine alınabilirim yaw..
      Her türlü adam olmayananı almışım zamanında. Ama sen hiç enginar yedin mi?

      Sil
    2. çok net hatırlamasam da; adında enginar kelimesi geçen elle tutulur hiç bir yemek yemediğimi söyleyebilirim sanırım :S

      Sil