23 Şubat 2014 Pazar

Bir Avm gezisi

Bebeği olmuş olan bir arkadaşına hediye almak üzere, çocuğunun babasında olduğu akşam, yol üzerindeki bir avmye gidebilirsin.
Bebek kıyafetleri, özellikle kız bebek kıyafetleri arasında kaybolabilirsin. Eğer bir sorumluluğun yoksa bebek üzerinde ve tek başınaysan ve acelen yoksa bebek için birşeyler almak , bakınmak pek bir zevkli. 
Avm lere ailece gitmenin herhangi bir mantığı yok. Birlikte yemek yemek için çok daha nezih ortamlar varken merkezlerde, burada gezinmek her an her türlü kavgaya sebebiyet verebiliyor.
Bebeği için alışveriş yapan hamile bir kadın, yanındaki baba adayıyla puset konusunda bir kavgaya tutuşmuş durumda olabilir. 7 kiloluk puset ile 8.5 kiloluk puseti karşılaştırıyorlar ve çok gergin olabilirler.
Bir karıkoca, bir bluz için kavga edebiliyor. O kavgayı kim kazanırsa iktidar onda kalacakmışcasına.
Tüm bu kavgalara tanık olurken cep telefonun dürtebilir, aaaa ex arıyordur, hayırdırdır. Çocuğuna senin yeni aldığın montla ilgili endişelerini dile getirir. İçeriğini okumuştur, markasına bakmıştır. O paraya aslında alabileceğin nice kaliteli , mont alabileceğini anlatmaktadır. Sen hala bluz kavgası yapan çifte bakıyorsundur.
Bu sırada telefonu neden dinlediğini düşünebilirsin.
Cevap vermelisin , sözünü keserek yoksa uzun bir süre konuşacaktır.
-Eeee?
-yani bundan sonra bir ihtiyacı olunca bana söyle ben araştırayım, sana marka ve yeri söyleyeyim sen git
-Sen stilist misin? Moda avcısı mısın? Ekonomist misin?
-Ya ne alakası var. Ben de çocuğumun iyiliğini düşünüyorum.
-Ona o mont alarak kötülük mü ettim.
-Ya o mont terletebilir.....................bıdıbıdı....
Kavga eden çift hala bluz sorununu çözemediler. Adam pinti, kadın da adamın pahalı olanı beğenmesi için kendini mahvediyor.
 Telefondaki hala konuşuyor.
-Hayır . diyebilirsin anlamsız bir zamanda.
Çocuğun için aldıklarına karışamayacağına, ona danışmayacağını, net bir şekilde söylersin. Çocuğun kendisi yanında olduğunu hatırlatıp, onunla ilgilenmesinin daha iyi olduğunu .....
Kapatırsın telefonu.
Sonuçta ucuz olan çirkin bluzla kasaya giden çifti görürsün. 

Tek başına alışveriş yapmak kadar zevkli bir şey yok.

6 yorum:

  1. Bu aslında ex'in marka ve yer bildirme arzusu temelinde iktidarının sürmekte olduğu hissini yaşayabilmesi çırpınışları olup, zamanla geçer demek isterdim, fekat her nasılsa geçmiyor yafu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet ya...bir mont konusu bu kadar uzatılabilirdi. Ve konuyu benim medeni olmayıp, sabit fikirli olmama bağladı.
      Geçmeyecek eminim ama her seferinde de duvara çarpacak.

      Sil
  2. Çocuğunu düşünen baba modelinden çok,çaresizliğin egoyla çarpışıp egoya yenik düşmüş haline benziyor bu arama nedeni.Gizliden gizliye ne yaptığını nerede olduğunu,birisiyle görüşüp görüşmediğini alttan alta kontrol,beni bıraktı mutsuz olsun çabası. Huzursuz etmeyi kar sayan bu mantığa en güzel cevap mutlu olmak,İNADINA MUTLU OL!!!!!

    YanıtlaSil
  3. bunlar daha kötü günlerim penguş :) gitgide daha iyi olucam. Huzurlu olduğum kesin. Mutlu da olacağım..

    YanıtlaSil
  4. bu örnekteki ex saçmalamış.
    :)

    YanıtlaSil