5 Mayıs 2014 Pazartesi

Pazartesi şeytanı

Zaten yapacağın işi biri sana söylediğinde içinden canavar çıkabilir özellikle pazartesi .

Örneğin kapıda ayakkabılarını giyen çocuğun için , ceket giydirmeyecek misin, ceket? diye bir soru geldiği anda, sen de o sırada , iş çantan , kendi çantan, çocuğun çantası,suyu, ıvırızıvırını toplamakla meşgulken ,öğretmenin istediği bozuk paraları topralamaya çalışırken, "ceket giydirmeyecek misin?" der, Annen der.

Giydiriceğim.

İşlerim bitince. Çocuğunun ortalama 8 dakikada ayakkabılarını giydiğini hatırlattıktan sonra. 

Bir tek bana mı oluyor bilmiyorum. Sabah kahvaltı, giyinme vs. bir ton uğraştan sonra iyi niyetli ceket sorusu beni bozuyor. 

İşe yine geç kalma telaşı, çocuğun yine yavaş yavaş salına salına hareket etmesine gıcık olma...

Çocuğu okula bırakmak için kapıda bekleyen ex'in , çocuğu bıraktıktan sonra seni araması ;

"neyin var?, suratın 5 karış " diye sorması,

Sanane yahu deyip kapatman.

Ne huysuz bir gün.
 

12 yorum:

  1. "İleride arkeologlar Twitter’ı bulurlarsa, bizim Nutella diye bir tanrıya taptığımızı ve Pazartesi denen şeytandan korktuğumuzu sanabilirler." demişti biri twitterda, çok gülmüştüm. Bu mantıkla bakacak olursak senin ex de bu şeytanlar arasında yer alabilir potansiyelde :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nutella tanrısını çok sevdim :)
      ex şeytanın yandan yemişi..kesin ;)

      Sil
  2. insan en yakınındakine çatıyor sonrada vicdan yapıyor işte... yapmasak keşke ama yapıyoruz yani oluyo... bir de panik moda girilmişse sebep her bir şey olabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet ya...sabah sabah etrafa bi çattıktan sonra gün içinde kendime çatıyorum... :(

      Sil
  3. en hakiki adsız5 Mayıs 2014 12:19

    Bazı insanlar laf olsun diye konuşuyor. Benim de annem çok yapar öyle, sinirlenirim de elimde değil. Buna rağmen alışkanlığından zerre vazgeçmiş değil, yapacak bir şey yok :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yardım için yapıyorlar biliyoruz..Ama herşeyi okadar çok tekbaşına yapıyoruz ki, küçük hatırlatmalar kimyamızı bozuyor.
      Yapacak birşey yok, bu yaştan sonra kimseyi değiştiremeyiz.

      Sil
  4. kesinlikle yalniz degilsin.. Bekar anne olarak her turlu ince detayi kafanda planlayip bir siraya soktuktan sonra, tam da 2 ayagin bir pabuca girmisken, isleri yetistirmek icin burnundan soluyorken arkadan gelen "ceket" vb gibi detay sorulara karsi benim tepkim genelde soyle oluyor : "Hadi yaa.. Ben bunu hic dusunmemistim.. Zaten bu cocuk bugune kadar hic ceket de giymemisti..!!! Yahu bu cocugu ben tek basima buyuttum.. Hala saglikli ve hayattaysa bazi seyleri akil edebiliyorum demek ki.. Simdi dagilin uleeeyynn!!" seklinde kukruyorum..:( O stres ve sinirle puskurtuyorum herkesi ki planladigim isleri birer birer yapabileyim.. Sonra ben de vicdan yapiyorum ama canim burnumdayken da girmeyin araya yahu...:((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte o çok sinirlendiğimiz anda kırıcı olmamak önemli..Ama zor :(

      Sil
  5. Fevri olmanız yeni birşey değil ki? Belki de fevri olduğunuz için yalnızsınız. Hayatınızı gittikçe zorlaştırıyorsunuz. Tebrikler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki de yalnız olmak istediğimiçin yalnızımdır ve bu bana kolay geliyordur. Teşekkürler.

      Sil
    2. en hakiki adsız6 Mayıs 2014 04:30

      ya bi defolup gitsene sen artık. istenmiyosun hala anlamadın. kocan da belki sana aynı şeyi yaptı sen de kapının önünden ayrılmadın o yüzden 17 yıldır evlisin dimi. bravo büyük başarı heheh.

      Sil
    3. Sayın Adsız,
      Kendi başarısızlıklarınız,mutsuzluklarınız kimsenin suçu değil.Karşınızda ''olmak istediğiniz insan''ı kızdırmaya çalışmakla elinize birşey geçmez.Sırf sizin yapamadığınızı ya da sırf sizinle aynı fikirde olmayan bir insanı taciz etmeyi bırakın.

      Sil