13 Mayıs 2014 Salı

Ex-anne

Uykudan önce dedi ki

-Anne , ben evlenince seninle uğraşmayacağım...

-???!!!!  peki

-Yani ben seninle uğraşmak istemiyorum. Çünkü boşanmak istemiyorum çünkü ben iyi kalpliyim.

Konular bayağı bir karışmış, uykudan önce dile geliyor nedense..

Işığı açmadım. Uzatmak istemedim. Şöyle dedim.

-Şöyle olur mu , mesela sen karınla tatile gidersin, gezersiniz falan çocuklarınızla, sonra ben sizi ayda bir kez falan yemeğe çağırırım, hep birlikte gelirsiniz, ben sizi özlerim. Senin karın da benim kızım olacak zaten ..Ama sen daha çok küçüksün bu konuları düşünmek için, büyüyünce nasıl istersen öyle yaparsın.

-Tamam.

---------------------------------------------------------------------------------------

Bu konuşmanın  ana nedeni, babasının boşanma sebepleri için kendi annesini gösterebilmesi, esas nedenleri anlatamayacak olması...

Ex'in annesinin özel bir durumu var ve özel ilgi/bakım gerektiriyor.  Evlat olarak ex maddi manevi oldukça çaba sarfediyordu.

Yalnız bu çaba süresince , karısını kendi annesiyle yaşamak, tatile gitmek, her özel günde bir arada olmak , fiziksel ve ruhsal olarak sağlıksız bir kadının çocuğunuza bakabileceğine inandırmak, her çekirdek aile organizasyonuna annesini dahil etmeyi dayatmak gibi paralel davranışları oldu.

Özel durumu anlatmak istemediğim için bu konular havada kalıyor.

Boşanmayı ilk kez çocuk doğduktan sonra , annesi ile ilgili saplantıları , konuyla ilgili baskıları doruk noktadayken düşünmüştüm. Bir aile terapistine gittik. İlk konu annesiydi. Şöyle dedi;

-Annemi , annesi kadar sevmesini istiyorum.

Danışman çok sağlam cevaplar verdi. Sen onu annesini annen kadar sevebiliyor musun , iki yüzlü  olma diye..
Sonra bana döndü, ana-oğul gitseler tatile , yemeğe kavga çıkarıyor musun ? dedi

Cevabım hayır dı. Hatta onların tatillerine önayak olduğum durumlar vardı.
  
3 ay iş için ayrı kaldık. Yalnızca 3 gün bir arada olacaktık. Annesinin de dahil olmasını istedi. Ben istemedim. Annesini görmemesini değil, hep birlikte 3 gün boyunca bir arada olmayı istemedim. Kavga ettik. Bunu da anlattım.

Şimdi annesi ile ilgili bazı konuları çocuğa anlatıyor. 
Annesi ki oğlunun beni aldattığı kadını çok sevmiş bana sokakta orospu diye bağırmıştı.

12 yorum:

  1. en hakiki adsız13 Mayıs 2014 04:15

    hani aldatma çekmişsiniz, Allah belki kaynanayla sınamamıştır die içimden geçirirken yazdınız bu postu. ne diyim.

    siz bunu anlatınca ben de oturdum dayanamayıp annemlerin şeysini yazdıydım buraya (bu kaynana-çok sevdiği ikinci kadın olayı bizde de vardı da), bir worde kopyalıyım çok mu uzun oldu diye, bi baktım 1,5 sayfa tutmuş :S çok uzun olduğu için vazgeçtim yazmaktan.

    oof of.

    fakat şunu demeden geçemeyeceğim. ex dediğiniz adam oğlunuzun kafasını karıştırmaya çalışsa da, başarılı olamamış. küçücük çocuk olayın o kadar farkında ki şu cümleyi sarfetmiş: "Çünkü boşanmak istemiyorum çünkü ben iyi kalpliyim." cümle direkt bakınca garip gelse de :) babasının ne haltlar yediğini idrak edemese de kabahatli olduğunu çok iyi biliyor bence. Maşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. endirekt sınadı sanırım.
      annenlerin hikayesini de bir gün okumak isterim..
      Babasını çok seviyor doğal olarak, boşanmayı kafasında çözmek zorunda hissediyor , ona da kızamıyor.
      Büyüyünce daha rahat anlayacak...
      teşekkürler :)

      Sil
  2. vay be anneye bak. torununun annesine orospu diyor, hem de sokakta. senin ex de iyi valla, ne baskıcıymış ya. senin çocuğa yazık valla. kafası çok karışık büyücek. ama ilerde anlar ki herşeyi ya. babasının bi çocuk olduğunu anlar. babası çocuk ya küsüyo filan gibi. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yazık demeyelim...
      Kafasında çözerek büyümeye çalışıyor.

      Sil
  3. Bir zamanlar 5 çocuğun olsa da boşatacağım seni diye bağıran mağdur babaanne şimdi sen tekrar evlenirsin, torunum üvey eline kalır diye bağırıyor. Böyleleri de var, duyula, biline...............

    YanıtlaSil
  4. özel durum falan dedin bi rahatsızlık falan mı bilmiyorum da vicdanımdan bir yazık hissi geçmişti ki son cümleyi okuyunca tepem attı eser kalmadı. Ne haldeyse hak etmiş..... Çok sinir oldum anında. Yazıklar olsun böyle insanlara, yazıklar olsun böyle ana kılıklılara.....!

    Böyle bir tanıdık aynı şekilde var bizdede.... Ne mücadeleler verdik eşi için de olmadı bi yerden sonra biz bir şey yapamadık da, adam aldattığı kadını eve getirmek istiyordu... İmam nikahı kıymışmış. 15 yıllık karısı hamileyken öğrenmiş ve perişan olmuştu... hamile haliyle dayak da yemişti. Hamileleği zehir zemberek geçirdi kadın...Bunun ahını koyar mı Rabbim... Burda olmasa da bu dünyanın bir de ötesi var.. Ölüm gibi bir gerçek var... Sorulmaz mı bunların hesabı sanıyorlar.... Tutmuş bir de karısına, ne var yani kabul etsen ölür müsün, sofraya bir tabak daha fazla koyacaksın demişti inanabiliyor musun...... Şerefsiz herifin şerefsiz anası da olanları duyunca, oğlu o dostunu eve getirebilsin diye uğraştı ya... Bunlar nasıl insanlar nasıl vicdanlar ya. Böyle rezil beyinler ve yürekler de var maalesef....Yaşamasınlar mümkünse....12 ve 14 yaşındaki kendi oğullları bile adamın yüzüne tükürmüştü..... hatırlayınca bile cız etti içim. Allah versin layıkların ı hepsinin ne diyelim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. özel durum ama anlatmaya gücüm yok belki ileride...

      Senin verdiğin örnekte de , diğerlerinde de bunları yapan adamlar ve aileleri , adamın haklı olduklarına inanıyorlar, eminler. Allah'a havale edelim..

      Sil
  5. Bence senin ve oğlun arasındaki bağın farkında, ve farkında olmaktan ziyade kendi annesine olan bağlılığını bildiği ve evlat ebeveyn ilişkisinde böyle bir bağlılıkta senin gerinde kalacağı için bu ilgiyi kıskanıyor. Evladının kafasında senin hakkında soru işaretleri bırakıyor. Bir bakıma da annesine onun verdiği sevgiyi vermediğin için senin oğlundan böyle bir sevgi görmeni hak etmediğini düşünüyor. Neresinden bakarsan bak (sayın ex bu yazıyı umarım okuyorsundur) bu adam kişilik evrimini tamamlayamamış ve kendi kinlerini küçücük bir çocuğa yalanlarla empoze edecek kadar zavallı.
    Yasalar bu gibi durumlar için çocuğun zihin dünyasında hasar yaratan ebeveynlere yaptırımlar uygululamalı. Ve bence blöf yapıp anne baba ve çocuk biraraya gelip neden ayrıldığımız konusunda çocukla konuşalım diye arada ayar vermelisin. Eminim çocuğunun gözünde yalancı durumuna düşmek istemeyecektir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer esas konuyu anlatmayacaksak , yönlendirme yaptığı konularda bu kadar detaylara girmemesi ile ilgili mail attım. "Emredersin" cevabını aldım. Blöf değil artık, anlatacaklarım , çocuğum için olacak..

      Sil
  6. torunun annesine orp. diye bağıran annne müsfettesi. ve oğlunujn beynini bulandıran baba müsfettesi. İkinize de yazıklar olsun

    YanıtlaSil
  7. Benimde eşimin annesi hep yanımızdaydı. Benim bu konuda kavgaya bile hakkım yoktu. Şuan eşimin beni aldattığı kadının onun kızı olduğunu benimde yalancı saygısız olduğumu söylüyor önüne gelene. Kurtulacağım için dua ediyorum her gün☺️

    YanıtlaSil