28 Nisan 2015 Salı

Sanat Ölmeyecek!

Pinpon oynayamazdım çok beceriksizdim.Sürekli  izlediğim için iyi oynayanların aynı zamanda derslerinde falan da başarılı olduğunu ya da bi işi çok iyi yaptığını falan düşünürdüm.
Pinpon oynamayı denediğimde , topun gelebileceği açı , yer, hız vs. olasılığı o kadar çok gelirdi ki ben de öyle kilitlenir kalırdım.

Ben kavga etmede de çok başarısızdım.
Yani kavga konusu belli ama başka bir konudan saldırıya cevap veremezdim.

Ama beni Ex,büyük usta ,yetiştirdi.

Geçenlerde olan bir felaket ve çok endişelendiğim bir yakınımında içinde bulunduğu bir durumda , hiç tanımadığım biriyle yazılı olarak facebook ta tartıştım. Adamın verebileceği her saçmalığı her saldırıyı 4 cümlede peşinen yazdım. Ardından 8 -9 tane cevap yazdı, hiç bir şekilde rahatlayamadığı belli olan.....
Usta mertebesine eriştiğimi sosyal hayatta da kendime ve sosyal medyada kanıtladım .

Dün müthiş bir kavga ettik yine Ex ile. Ama sanki 1500 tane elim var da pinpon oynuyorum o rahatlıktayım. Takır takır takır takır takır devam ediyoruz. Aslında kavga etmemekle kendimi eğitmek üzereydim, başarıyordum da....Ancak, aileme çakınca kavga etmemeyi seçmedim, seçebileceğim bir olgunluk vardı yapmadım. Ve kavganın gidişatından hiç rahatsız değildim, Ex bir yoruldu, bir yeter dedi, bir kapatalım bu konuyu dedi...Yok usta dedim o iş öyle olmaz...devam ettim. Pes etti. Çok yoruldu, aslında öyle demek istemedim de bunu demek istedime döndürdü ...o zaman bıraktım.

ne demiş samurai ;

"Çırak ustayı geçmezse, sanat ölür"


4 yorum:

  1. Çok iyiymiş :) ohh içimin yağları eridi!

    YanıtlaSil
  2. ohhh benden de. ben de bugünlerin benim için gelmesini sabırsızlıkla bekliyorum.

    YanıtlaSil
  3. Hala neden seninle kavga etmeye çalışıyor anlamıyorum... Bir de aileni kavga konusuna dahil etmiş, ona ne oluyorsa!..

    YanıtlaSil