9 Nisan 2015 Perşembe

İlişkide / Evlilikte sorun yaşayanlara tavsiyeler-im

Ayrıl - Boşan.

Bu kadar.

Vizyonum, tecrübelerim, huzurum buna işaret ediyor.

Geçen hafta ise bu şahane tavsiyemi, hamile bir arkadaşıma bunu söylemek üzereydim. Son anda durdum.

Bana ilişkisini anlatana, başından söylüyorum, ben yol gösterebilecek biri değilim, iyi bir danışman olamam, katıyım çok ..... "Olsun olsun" diye başlıyorlar anlatmaya.. Verebileceğim tek bir akıl var "ayrıl-boşan" 
Ama tek bir şartım var dediğimi yaparsan, gelip bana ağlama.. O zaman ,genelde ayrılıp ayrılamayacağına karar veriyorlar, yok asalında seviyoruma geliyor konu...

Ayrılırsan da devam da etsen iki ayrı cehenneme çıkıyor. Ayrıldığımdaki cehennemin sonu lokuma çıktı benim için. Sevgili arkadaşlarım için ne olur bilemem/bilemezler. Yaşayıp , her türlüsünü görebilirler.

13 yorum:

  1. Ne mutlu ki siz mutluluğu yakalamış olanlardan olmuşşunuz ayrıldıktan sonra.. Ama şartlar herkes için ayrıdır. Asla tahammul edilmesi gereken bir şey değildir evlilik ve kadınlar bu konuda sizin gibi katı olmalılar , katılıyorum bu noktada..
    Ama karşı tarafı da anlamak , dinlemek lazım bazen. Her erkek te suçlu olmayabiliyor, yada taraflar karşılıklı bu noktaya getirebiliyor ilişkilerini bu noktaya.. Konuşmak , ve birbirini anlayarak ortak bir karara varabilmek en doğrusu. Tabi eğer hala konuşulabilen bir ilişki kaldıysa ortada ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yanlış anlaşıldım sanırım. Herkes ayrılsın demiyorum. İstedikten sonra çözülemeyecek sorun da yok. Ama benim ilişkilerde, sorunlara karşı tarafım adeta holigan niteliğinde... Bana anlatılmazlarsa sorun yok :)

      Sil
  2. Aman taninmayayim10 Nisan 2015 13:07

    3.5 senedir boşanmayi düşünüyorum, fena halde boşaninca mutlu olacağıma inanıyorum. Çok iyimser bir insanım hala! Arada evliyken de mutlu günler gelir belki diyip geri basiyorum. .Ama bu ara çok fenayim. Kafamın içinde beni seven yanım 'boşan boşan boşan ' diyor. Yeni evlilere tek nasihatim ilk arizada tekmeyi basın anacim, yıllar geçtikçe düşünmen gereken konu basliklari çığ gibi artıyor

    YanıtlaSil