15 Şubat 2015 Pazar

İyi ki oğlum var

Kadın cinayetleri, tecavüzleri, tacizleri, işkenceleri ile ilgili haberleri okudukça bunu dedim. İyi ki oğlum var.
Bu sapıklardan  kurtulabilecek bir cinsten olduğundan değil , sadece ileride bir kadına nasıl davranacağını öğretebiliyor olduğumdan. Şimdiki kız çocuklarını, ilerideki genç kadınlara zarif bir şekilde davranabilecek bir erkek çocuğu yetiştirmeye çalışıyorum elimden geldiğince.
Oğlumun uzman olduğu konsol oyunlarında birlikte oynarken, eş zamanlı onun kadar iyi oynayamadığım için beni sakince bekliyor mesela, köprünün öbür tarafında. "kızları beklemek lazım gitmeyeyim diyor." Aynı şeyi babasına da söylüyor, "sen annemi beklemediğin için sana bye bye demiştir" diyor.
Erkek arkadaşları ile oyuncaklarını paylaşmakta zorluk yaşarken, kızlara oyuncaklarının detaylarını anlatarak paylaşıyor.
Kızların prenses olmayanlarını seviyor, şımarık olmayanlarını, bağırmadan konuşanları , nazik olanlarını..
Markete gittiğimizde poşetleri mutlaka taşıyor, abartıp hepsini taşımaya çalışıyor. "ben taşırım , ben taşırım" diyor.
Saçımı kuruturken yardım ediyor, arkalarını kurutamıyorum diye.
İyi ki oğlum var.

5 yorum:

  1. Kesinlikle doğru, katılıyorum elimizden ne geliyorsa yapmalıyız. Bu vahşi hayatta ne yazıkki güvende değiliz.

    YanıtlaSil
  2. Annelerin bilinçli olması çok önemli. Anne var anne var. Son yazımı bu konuda yazdım. Belki okumak istersiniz. Çocuklarımızı iyi yetiştirebilirsek toplum düzelecektir.

    YanıtlaSil
  3. Aynen..iyi ki oğlum var.. onu saygılı hoşgörülü insanca yetiştirmeye çalışıyorum. dilerim o genç olduğunda bu ülkede birşeyler iyi yönde değişmiş olur :((

    YanıtlaSil
  4. tebrik ederim. tüm annelerin ayırmıyorum kız erkek evladı olan fark etmez tüm annelerin iyi olduğu bir dünya da ancak iyi insanlar olur. biz elimizden geleni yapalım ki hiç olmazsa yeni gelen nesil daha iyi, daha sevgi dolu ve sabırlı olsun. siz de ne güzel büyütüyorsunuz yavrularınızı. sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. iyi ki böyle erkek anneleri var:) İyi ki böyle erkekler yetişiyor:) Oğlum henüz 4.5 aylık ama ben de çok hevesliyim kadına saygı duyan, insana saygı duyan bir adam yetiştirmek istiyorum.
    O şaçlarınızın arkasını kurutmaya yardım etmesine hele bayıldım:)

    YanıtlaSil