30 Aralık 2014 Salı

Birdirbirbirdirbir

Oğlum öğretmenini çok seviyor, öğretmeni de onu...

Hayat bilgisi dersinde de aile-görgü falan falan diye bir sürü konu var. Malum yılbaşı geldi..Tüm sınıf postaneye gidip allı pullu kart atmış  ev adreslerine lakin kart şöyle başlıyor ;

"Sevgili Anneciğim, babacığım"

Bu sınıfta en az 8 öğrencinin ana babası ayrı, ve hepsine böyle yazdırmış, aynı ev adresine hem ana, hem baba....

Kart mesajı devam ediyor ;

"Birlikte sağlıklı, mutlu bir yıl geçirmek dileğiyle.."

Birliktelik bitmiş, sağlık olsun elbet herkes için de birlikte mutluluk yok sevgili öğretmen. yok yani. yok ..

1 ay önce soy ağacı yapmalarını istedi. Fotoğraflı. Ben şimdi ex in tüm sülelasini bir de renkli kartona mı yapıştıracağım. Bu öğretmen bunu neden düşünmüyor? Sonra çözüm buldum. "çizersin oğlum"dedim. Oğlumun resim kabiliyeti yok ..Yok derken gerçekten yok. Incırmıncır birşeyler çizdi..Oldu bitti. Sonra eve geri göndermiş hocaaanım. Panoya asmamış yani..Oğlan hiç üzgün ya da sus pus değil..."Biz elma mıyız" diyor

sonra bi zımbırtı istemiş hocaaanım, aktivite dersi için bir ekipman , okumadım , duymadım, göndermedim.. Oğlan eve gelince de hiç üzgün, sus pus değil, Sonra fesbuk a 7-8 öğrencinin adlarını yazmış , biri de benimki , "şu-bu-o-öteki-beriki..... getirmedikleri için aktiviteye katılamadılar.

Listedeki isimlerin hepsi boşanmış anneler...1 istisna var onun da annesi boşanma avukatı :)
Ee be hocaanım, seni seviyor gibiydim ama , çocuklara sorumluluk vereceksen yaz o listeyi tahtaya...çocuk istiyorsa sorumluluğunu öğrensin...ama yok . O listeyi ex görmüş , beni aradı. Arayacağı içime doğmuştu zaten :)  Dedi bişiler...Dedim bişiler... Kapadık.

Düz bakıyorsun hocaaanım.. Empati yapamıyorsun. Kendi çocuklarını kendi sınıfında okutup , ben de çalışan anneyim havasına giriyorsun.. Sözünden çıkmayan çocukların, sana çok kıymet veren eşin var , maşallah . Ama hayat hepimiz için aynı değil. Ben işten 21 de gelip çocuğun ödev defterini kontrol etmiyorum. Onu mıncırıp uyutuyorum. Diğer annelerin de manyakça çalışıp , iş yeri tuvaletinde kaş-bıyık aldıklarını biliyorum. Sen kabul edemesen de biz de durum bu. Elma değiliz.

10 yorum:

  1. Evet bencede hoş değil , biz elmamıyız demesi harika, bayıldım iyi yoldasınız.Uzman değilim ama anlarım.

    YanıtlaSil
  2. Ya bu capsiz insanlari yolma egilimindeyim ben, gayet de adil geliyor..

    YanıtlaSil
  3. çocuk psikolojisinden zerre kadar anlamıyor o bence eğitim bilimleri derslerini kaçırmış okulda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çocuğa bağırmasın yeter moduna geçtim. Tek beklentim bu artık.

      Sil
  4. Günümüzde her sınıfta en az 3-5 çocuk var anne-babası ayrı. Bunda dusunemeyecek bir şey yok. Düşüneceksin. Hele ilkokul öğretmeni isen, 2 kere düşüneceksin. Ayıp yahu! Günah yahu!

    YanıtlaSil
  5. Sizi bilmem ama öğretmende biraz armutluk var gibi :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bilmem , bende de bir armutluk var mı acaba ? :))

      Sil