4 Mayıs 2015 Pazartesi

Ex'e mektup..

Hata yapıyorum.

Müdahalelerine maruz kalıyorum.

Su şişesi, ponpon, ayakkabı, kaban, yelek, pijama, çorap , seyredilen film, her şeye  yorum yapıyorsun. iyileştirme / iyilik adı altında... Sabırla dinliyorum , yapıyorum ya da yapmıyorum ya da kavga ediyorum.

Farkettim ki bu ; "Özgürlüğümü kısıtlıyor."

Eski koca, iyi baba, ellerim üstünde görüntüsü verme saplantın ve vicdanının tuhaf kırıntılarıyla özgürlüğümü kısıtlıyor , olamadığın aile babasının egosunu yaşamak istiyorsun.

Bu sene tatile gitmeyeceğiz , ex çekirdek aile olarak. Geçen senelerde ben izin vermemiştim ikinizin bir arada gitmesine. Tuhafça temmuz ayında 30 gün boyunca babada kalacak maddesinin etrafında kavga ettik , sene içinde 15 günde bir yerine haftada 2 gün görme şartıyla yer değiştirdik .Bu yaz gideceksiniz baba-oğul. Kıvranıyorsun ama  tatile geleyim diye, eşlik edeyim, oğlanın yemesi , paklanması, ilaçları, kremleri, şapkası, gözlüğü vs.vs....uğraşacak biri lazım. O uyuyunca , dışarıda hava alman gerekecek...Şimdi , benim de tatile gitmem için kaynıyorsun .

Neden yedin beni 2 yıl? Neden oğlunla tatile gitme özgürlüğünü elimden almış olduğumu söylemeden duramadın? Açıkça ikinizin eve 50 metre uzaklıktaki parkta bile yaşadığınız aksaklıkları örnek verdiğim halde, neden bu tatilleri senin ile tekrar birleşmek için kurguladığım iddasında bulundun?

Çok bencilsin.

O sırada kavga etmen makbuldü. Şimdi iyi geçinmen... Kimin için? Senin için elbette...

Senin başka bir insana dönüştüğünü anlamam zaman aldı bu benim sürecimdi.  Benim de başka bir insana dönüştüğümü anlamam zaman aldı. Şimdi sen kendi sürecini yaşıyorsun. Senin kadar kaba olmadığım için anlaman belki biraz daha zaman alacak.  Sonucu peşinen kabul edersen , hayat hepimiz için daha kolay olacak. Yok , her zamanki gibi yaşayarak öğrenicem , belki güclü, yoğun duygu ve düşüncelerimle değiştireceğim, yöneteceğim diyorsan;
Ellerini yıkadıktan sonra , dua etmezsin ama edermiş gibi aç, sağ olanın avucunu yala...




7 yorum:

  1. bişey sorucam.
    ben de şimdi boşanma aşamasındayım. (
    oğlum daha 6 aylık. ama büyüyecek inşallah. sonra babaya gidecek gelecek. daha sonra belki yatılı kalacak belki işte böyle yaz tatillerini birlikte geçirmek isteyecek.
    babasına oğlumu teslim ederken içim hiç rahat olmayacak. acaba ağlatır mı üzer mi diye.
    sen nasıl bırakıyorsun babasına? oğlun sensiz babayla tatile gidecek. rahatı bozulmıycak mı? mutlu olacağına emin misin? belki istediğini yapmayacak, belki inatlaşacak falan. benim aklım kalır bıraksam. şuan böyle düşünüyoeum. sen nasıl bi çözüm buldun gerçekten merak ettim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adsız arkadaşa cevaben, benim oğlum 1 ay önce iki yaşını doldurdu. Ben Evimi ayırdığım da 17 aylıkti. Aynı endişeleri ben de yaşadım. Evin içinde sorumlu davranmazken nasıl oğlumu sabah10:00' dan akşam 17:00 a kadar emanet edeceğim diyordum. Şöyle söyleyeyim kıymetini sonradan anlıyor. Özenli davranıyor ve kesinlikle zarar vermiyor. Ben de aylar önce ilk teslim ettiğim gün ağlayarak vermiştim. Ama zamanla sen de alisiyorsun, zarar gormeyecegine ikna oluyorsun korkma...

      Sil
  2. Baba çocuğunu az görüyor, birlikte aynı çatı altında uyuyamamanın ne büyük eksikliğini zamanla da olsa farkediyor. Babasında ilk kaldığı gece sabaha kadar ağladım, uyumadım. Ondan sonra kaldığında alışmaya başladım. Herkes yeni duruma alışıyor. Çocukla restleşip, inatlaştığı da oluyor , o zaman çocuk bir sonraki sefer gitmek istemediğini söylüyor, baba da davranışından vazgeçiyor, geri adım atıyor. Ben çözmedim, zamanla öğrendim.

    YanıtlaSil
  3. kizmayin ama acikcasi ben bir mana veremiyorum bu durumunuza bende esimden ayrildim benimde cocugum var acikcasi boynu altinda kalsin yuzunu bile gormek istemem degil tatile yemege bile cikmam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yoo kızmam.. yaz ayında tam 1 ay boyunca babada kalabilir mahkeme kararına göre. Hakkı da ikisinin de. Ancak çocuğa bakamama ihtimalinin korkusu bile tatile çıkartıyor. Ben de yüzünü görmek istemiyorum. Ama çocuk için, kendim için o tatilleri bir arada geçirdik.

      Sil
  4. Süpersin demek istiyorum...

    YanıtlaSil
  5. oğlun büyüdükçe ex konusunda daha da rahatlayacaksındır inş... o zaman oğlun size gerek kalmadan dengeyi tüm iletişimi halledecektir... İkisinin tatile gitme fikri çok daha iyi olmuş bu arada... Yani senin gitmemen.

    YanıtlaSil