11 Mayıs 2015 Pazartesi

100 lira

Yoğun trafikte, orta yaşlarda bir kadın yanaştı , arabanın sağ ön camına ..Açtım, annesini gösterdi yolun kenarında acılar içinde kıvranan, kolunda diğer kızı olduğu tahmin ettiğim birinin desteğiyle zor ayakta duran.

-Hanımefendi, annem az önce kemoterapi aldı, otobüsten indik, şimdi fenalaştı, paramız yok, hastahaneye ......

Anne, kanser, kemoterapi,parasızlık,çaresizlik......

Çok yakından tanıdım bu grubu, cüzdanımda 150 tl vardı. 100 tl sini verdim, diğer 50 tl yi de verecektim ama, kadını utandırmak istemedim, sonuçta sadece taksi parası istiyordu.

100 tl verdim. Çok teşekkür etti , O da annesinin koluna girdi, taksi bakınmaya başladılar. Trafik açıldı.

Sonra hiç görülmeyecek bir yerde gördüm alt yola inince, 3 ü de gayet sağlıklı maşallah, yürüyorlar.

Sonra bir adam yanaştı,  "yahu bütün gün bu çayırda yatıyorlar, çok para vermedin işallaaa dedi.

Verdim la...
Çok para verdim.

65 yaşında bir teyzenin, 35 yaşında 2 kadınla birlikte yol kenarında tiyatro sahneleme kabiliyetine haiz olacağını 1 sn. bile düşünmedim.

Bunu kime anlatsam rahatlayamayadım.

Babam : "akıl parası" dedi.
"Ama senin vicdanına konuşmuş kadın, sen oğlanı okuldan alacak olmasaydın, kadınları hastaneye götürmeyi de teklif ederdin" dedi.

Ederdim.

5 yorum:

  1. bende bunu yaptım daha once sonra kahroldum keşke ihtiyacı olan birine gitseydi diye ama yapacak bisey yok sende olan vicdan malesef onlarda yok :(

    YanıtlaSil
  2. Sanırım bu herkesin başına bir kere gelmiş :) Bana da olmuştu.

    YanıtlaSil
  3. Buna benzer başıma bir şey geldi. Hastaneden çıkmıştım. Kadının biri kızıyla yanaştı. Çocuğun gözler sargılı falan olunca bende çıkardım verdim. Ben cebimde iki lira bıraktım bir de ve deli açtım. Kadın aldı benden parayı taksi yerine diğer avına yöneldi bir de. Gitmemi bile beklemedi. Bende simit alıp enayiliğime yedim :D Öğrencisin alışıksın dedimkendi kendime :D

    YanıtlaSil
  4. Çok acımasızım diye kendime kızıyordum bazen ,ne olursa olsun asla kimseye para vermiyorum. İlla vereceksemde 1-2 lira oluyor verdiğim miktar. Senin olayı okuyunca iyi ki vermiyorum dedim kendi kendime.

    YanıtlaSil
  5. Yazın bana tenis şampiyonuydu sanırım onun başına gelen hikayeyi hatırlattı. Bir kadın yaklaşıp "ölmek üzere kızım parasızlıktan. hastane de yatıyor" diyor. Yüklü bir miktar para veriyor adam. Sonrasında ona da birileri gelip kadının yalancı olduğunu söylüyorlar. O ne diyor biliyor musun? (beni çok etkiler bu hikaye)"ölmek üzere olan bir çocuğu olmamasına çok sevindim".

    YanıtlaSil