18 Eylül 2014 Perşembe

Akıl akıl gel ......takıl

Çalışmıyorum ya şimdi, oğlanı ben bırakıp alıyorum okuldan , ex yurtdışında. 


Geçen sene yalnızca 3 kez gördüğüm çalışmayan anneleri, bu hafta sabah-akşam görüyorum . Büyük bir sorunum var , ben kendileriyle konuşamıyorum.

Bir sarımsaklı bişi tarifinden- matematik ödevine, yeni okul müdüründen- kivinin kilo fiyatına, ders programından-yeni açılan cafeye ani geçişlerde takılıyorum. Kafam eski konudaki soracağım sorularda , aydınlanmayan noktalarda kalıyor. Kafamı kısa kısa bir aşağı bir yukarı sallıyorum. Sürekli hak veriyorum, ama sürekli acı çekiyor gibi göründüğüme eminim. 

Bayanlar inanılmaz zeki, müthiş hafıza sahibi ;
-Geçen sene çalıştığım için okulda katılamadığım cumartesi etkinliklerinden bahsediyorlar mesela, ben yabancı kalmayayım diye benim neden katılamadığımı hatırlatıyorlar. 
-Geçen sene rutine binen Ex'in oğlanı okula bırakış-alış günlerini biliyorlar, "bu çarşamba Ex'i göremedik kilisede, hayırdır?!" tadında konuşuyorlar.     
-Geçen sene öğretmenin hangi hafta toplantı yaptığını, bu sene de aynı haftada yapabileceğini tartışıyorlar. 
-Geçen sene tüm dişleri dökülen çocukların alt-üst diye lokasyon belirterek yeni dişlerinin gelip gelmediğini konuşuyorlar. (Kendi çocukları değil)

İş yerinde kendimi daha akıllı hissediyorum. İş aramayı öne çekeceğim. 

12 yorum:

  1. Canım benim ben de uzun süredir ücretsiz izinde yim sohbet ederken ana nokta şaşırt onları ani olarak onlarla ilgili soru sor. Şaşırt. Sonra çocukları ile ilgili bir farklı soru. Sizinki en çok hangi rengi seviyor gibi sonra benim ki de şu rengi diye konuşmayı yönlendir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha süper taktikmiş çok tuttum :) Bence denemeye değer.

      Sil
  2. hahaha çok alem şu bayanlar ya... :))

    YanıtlaSil
  3. Detay candır. Direnme. Teslim ol:)

    YanıtlaSil
  4. Bir de bu tiplerin 45 yaşını geçen komşu teyze tipleri var.
    Nasıl biliyorlar o kadar şeyi, nasıl her şeyi öğrenme merakı hasıl oluyor birden, çözen beri gelsin, beni de alsın ve bir adım öne taşısın beni:)

    YanıtlaSil
  5. Ya hiç sormayın hafızaların keskinliğini, inanın hepsi birer Seda SAYAN ,VUR PATLASIN ÇAL OYNASIN yalnız değilmişim bende, onları dinlerken acı çekiyorum.

    YanıtlaSil
  6. Eyvah eyvah daha bunlar var di mi? Ben daha apartman annelerine karşı sudan çıkmış balık modundayım. Hem makyaj,hem gezme hem gecelere akma,pijama partisi vs. Yok yok köye yerleşmek en iyisi...

    YanıtlaSil