10 Nisan 2014 Perşembe

Yalnızlık-acil-hastalık

Çocuk babasında kalmak isteyecek, tamam diyeceksin..
İşteyken üşümeye başlayacak, eve geleceksin. Saat 16:00'da
Yatacaksın. Ateşin çıkacak. Kusacaksın.
Acil'e gitmek isteyeceksin. Başını kaldıramayacaksın. Saat 21:00 olacak , "oh ateşim düştü , şimdi biraz iyiyken gideyim bari" diyeceksin.
Acile zombi gibi gireceksin, hemşireler korkacak. 4 yıl önce apandistin patladığında orada olan acil doktor yine orada olacak.
Perdeli yatağa yatacaksın. Düştü ateşim dediğin ateş 39,7 olacak. Evde bildiğin bayılmışsın demek, uyumamışsın.
Hemen arkaarkaya serum  takacaklar.
Mikrobik birşeyse eğer , çocuklara taşımasınlar diye arkadaşlarını aramayacaksın.
4 saat serum verecekler. Su isteyeceksin , getirecekler.
Bunun yaşlılığı da var diyeceksin.
Yalnızlık ilk defa koyacak...

28 yorum:

  1. Geçmiş olsun. acil şifalar diliyorum. Hastayken yalnız olmak zordur sahiden en çok o zaman zordur zaten.

    YanıtlaSil
  2. hayat uzun..eski kocana bir şans daha ver... seni seviyor o bence...aldatılmak dünyanın sonu değil...aldatılmak seni değersiz, affetmen de gurursuz yapmıyor...muhtemelen onun da ihtiyacı olan ve ilişkinizden alamadığını bir duygudan dolayı başkasına kaymıştır..sebeplerini, ilişkinizdeki eksikleri, anlaşmazlıklarınızı değerlendirin, çözecek olan ikinizsiniz...ama önce konuşmayı, konuşabilmeyi başarın...zaman ve sabır herşeyi çözer diye düşünüyorum...hayat uzun...yalnızlık zor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayat kısa..aynı şeyleri birdaha tecrübe etmeye değmez..yalnızlık zor evet...ama o evlilikten çok daha kolay..

      Sil
    2. aynı kitabı bir daha okumaya bence de gerek yok ....çok geçmiş olsun :)

      Sil
  3. ben bu yukardakini döverim. nasıl okuyorsun yazılanları? adamın yapmadığı şerefsizlik kalmamış, daha ne hayatı kurulur bu adamla?
    bu hastalığı evliyken yaşasaydı hastanede o adam başında mı duracaktı sanıyorsun? kimbilir yine hangi karının koynunda olacak, eve döndüğünde de çocuğa geçmesin diye çocuğuna yaklaşmasına izin vermeyecekti saçma sapan hareketlerle. bu mutsuzluk değil mi? yaşlılığını düşünerek gençliğini heba etmedi mi annelerimiz? o üzüntülerle kaçı gördü yaşlılığını HA?!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet hastayken başında duracağına eminim ben...geçmişte durmuştur da...kötü bir dönemden geçmişler ve böyle dönemlerde insanlar saçmalayabilir....bir kere şans verilebilir.. (ama sonucunun yine üzüntü getirebileceğini göze alarak...) kocasının uslanmaz bir çapkın olduğu hissi uyanmadı bende...herkesin ihtiyaçları var..karşılanmazsa iradesine hakim olamayabilir insanlar.. doğru olan eşlerin karşılıklı bunları konuşması ama gerçekte böyle mi oluyor sanki? insanlar savaşmayı seçmiyor ve kolay yolu seçerek eşini/partnerini aldatıyor...kişinin psikolojik rahatsızlığı yoksa eğer aldatmaların çoğu duygusal ihtiyaçlardan dolayı yapılıyor, içinde cinsellik olsa da...

      Sil
    2. geçmişte hastayken başımda durmamıştı, bununla ilgili bir yazı da vardı sanırım. Bu yazı eski kocaya yönelik bir ihtiyaçtan dolayı yazılmadı bu arada.
      Anlaşmazlık iki taraflı varken , iki tarafın da hormanları çalışıyorken, erkek aldatırsa hak görülen , kadın aldatırsa orospu olan bir anlayış yoğunluğunda yaşıyoruz. Onun beni sevip sevmemesi artık önemli değil. Ben onu nasıl sevdiysem, şimdi de o kadar sevmiyorum. Konu benim hislerim..

      Sil
    3. niye durmamıştı acaba, o dönem aranızda olumsuz bir durum mu olmuştu? sorgulanması gereken çok şey var.. neyse ..artık tamamen bitirdiysen bana söyleyecek birşey düşmez...aldatma birşeyin sebebi olamaz ancak sonuçtur.. aynı hastalıklar gibi.. sebeplerini bulmak ve çözmek lazım...hastalığın cinsiyeti olmaz...

      Sil
    4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    5. niye mi durmamıştı?
      bu soru artık sevgi/saygı ile ilgili değil sanırım . insanlıkla ilgili...

      Sil
    6. insanlığını beğenmediğin bu kişiyi kaç yıldır tanıyorsun?

      Sil
    7. insanlığını tanımak için yeterli bir süre.. bence insanlık sınavı geçmiş ki evlenmişsiniz.. sonradan yaşadıklarınızla o da, sen de bu hale gelmişsiniz...karşılıklı acı verme, karşı tarafı değersiz hissettirme davranışları bunlar...ancak bu gerçekte sana değer vermediğini göstermez, amacı sadece sana böyle hissettirmek..olaylara biraz da onun gözünden bak..ona sorsak kimbilir o da senle ilgili neler neler anlatacak..karşılıklı etkileşim işte..

      Sil
    8. gerçekten değer veriyor ama vermiyor gibi hissetmemi sağlamasındaki amaç ne olabilir...Benim anneme bile benim hakkımda neler neler anlatmış merak etme...Onu dinlesen hak vereceğine eminim.

      Sil
    9. eski eşinin amacı ne olabilir ki, küçük çocukların kavga edip birbirine zarar verme isteğinden farklı birşey değil...

      Yukarıdaki adsız kişiye:
      Tüm bloğu okudum, boşandıktan sonra cici annelerle oynaşabilir, boşanmış sonuçta. Öyle büyüttün ki sanki hiç bir boşanmış erkek bunu yapmıyor...adam zaten boşlukta, neler hissediyorsun biliyor musun ki? Hatalı olan çocuğunun gözünün önünde yapıyor olması...çocuğunun yerine kendisini koyamamış işte..

      Sil
    10. bana kızan sinirli adsız nereye gittin? benim yorumlarım havada kalmış..

      Sil
    11. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    12. Yukarıda eski kocayı gereksiz yere savunan diğer adsıza;
      Ben sinirli adsız dediğiniz.
      o kadar yazdığım nereye gitti bilmiyorum. Adsız olarak yazdıklarımı silmek gibi bir yetkim yok, blog sahibi silmeyi uygun gördü demek ki. Yazdıklarımla rahatsız ettim kendisini sanırım. O yüzden başka bir şey yazmayacağım söyleyeceklerim çok olduğu halde!

      Sil
    13. yazdıklarınızı silmedim. Herhangibirinin yazdığını da silmedim. Emin olun silmek istediklerim arasında sizinkiler yok :)

      Sil
    14. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    15. ben kimseyi gereksiz yere savunmuyorum sinirli adsız, bu blogtaki kimseyi de tanımıyorum...sadece olaylara objektif bakmaya çalışıyorum...insanları hemen yargılamak yerine bu olaylar, davranışlar hangi sebeple, hangi şartlarla oluşmuş, karşılıklı tahrik var mı, varsa bu sebepler konuşulup, çözülebilir mi buna dikkat çekmek istemiştim...

      objektif adsız

      Sil
    16. herkes salak bir sensin akıllı

      Sil
    17. seviyesizleşme..

      Sil
  4. Çok geçmiş olsun umarım şimdi iyisindir. Bir şans daha ver yazısını görünce beymime kan gitmedi bir müddet :D Geçmiş olsun demeyi unuttum :(

    YanıtlaSil