17 Nisan 2014 Perşembe

Özel Sağlık Sigortası

Geçenlerde acile, kendim için özel bir hastaneye gittim.

Annemin hastalığından dolayı, devlet hastanelerini, tam gün yasasını yakından tanıdım. Bu yüzden kendim ve çocuğum için buralara gitmem, imkanım varsa...

Evlilik süresince de, boşanma aşamasında da, ex'in çalıştığı şirketinin yaptırdığı özel sağlık sigortasını kullanıyordum.
Ağır bir grip geçiriyordum. Daha boşanmamız ilan edilmemişti. Doktora gittim , ödeme aşamasında sigortamın iptal olduğunu öğrendim.
Aradım o'nu. İptal ettirmiş. Çocuğun sigortası devam ediyormuş.

Ödedim epey bi miktar.

Çıkınca aradım. Aramam hataydı ama aradım.
-Her seferinde diyorum ki bunu da yapmaz artık ya, onu da yapıyosun .
-Benim imkanlarımı kullanırken iyi ama di mi
dedi

Neye şaşırdım ?
Bana aile iken , aile olmanın getirdikleri ile ilgili yaptıkları , hatta onun direkt yaptığı olmasına gerek yok şirketinin yaptırdığı özel sağlık sigortası bana bir lütufmuşcasınaymış.
Çocuk doğduktan sonra aldığımız sağlam araba , aldığımız ev , gittiğimiz tatiller, bana aldığı hediyeler.....
Bunlar onun sayesinde , o olmadan olmayacak şeylermiş gibi o olmadan..mış...

İki sene sonra nihayet yaptırabildim...

54 yorum:

  1. yaptıkları lütüf değil evli olduğun için senin hakkındı.. o dönem resmen boşanmamış olsanızda boşanmaya karar verince hakkın bitiyor malesef..normal buldum eşinin yaptıklarını..boşanan karısına kızgın her erkek gibi davranmış..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben yapamazdım...ama ben de normal buldum o yaptığı için..

      Sil
    2. boşanma sürecinde insanların neler yapabildiklerine şahit oluyorum, belki gücün olsa sen de yapardın o sinirle..

      Sil
    3. Sinirli olan bendim...ve herhangi bir zarar vermek için uğraşmadım.

      Sil
    4. onun sinirli olmaması mümkün değil bu süreçte, sadece belli etmiyordur. kaldı ki resmi eşi olmayacağın için her halukarda sigortan sonlanacaktı zaten..sana öfkeli olduğu beklemeye bile sabredememiş...

      Sil
    5. Adsız,

      Sence ben neden zarar vermedim? Sinirli ya da öfkeli olmadığım için mi? Güçsüz olduğum için mi?Neden? Ondan korktuğum için mi?
      Onun sinirli , öfkeli olmaması neden mümkün değil? Anlamadım.
      Sigorta dışındaki, senin bile hakkın dediklerin de ona göre lütufmuş..O olmasaydı olamazmış, bunu ex söyledi.
      Sigorta elbette sonlanacaktı, bunu erkene ben çekmezdim. Dediğim gibi "ben" yapmazdım. O yaptığında şaşırmadım.

      Sil
  2. bu birazcık da insanlıkla alakalı.... Ayrıca ex in sinirlenmeye bile hakkı yok ya neyse... aldatarak haysiyetsizliği yapan bir kere kendisi ....
    bunun ezikliğini pişmanlığını duyacağına bir de olması gereken normal durumları da kendinden lütufmuş gibi mi sayıyor pes vallahi.... dedim ya kişilik karakter insaniyet meselesi.... bu hesapları mı yapıyormuş içinden yazık yahu bari bunu deme.

    YanıtlaSil
  3. belki de maddi olamasa da duygusal zarar vermişsindir, bir de eşine sormak lazım. o dönemde insanların birbirine zarar vermemesi, yıpratmaması mümkün değil. kaldı ki eşin boşanmak istemiyor, elinden geleni ardına koymayacağı çok bariz..yokuş yapıyor, seni zorluyor işte besbelli..ya da aklınca cezalandırıyordur seni eski haklarından mahrum bırakarak..ama bence bunların hiçbiri kocanın kötü bir insan olduğunu göstermiyor..şartların getirdikleri..
    evliyken sana sağlananlar senin hakkın, onu o da biliyor, hatta bu erkekler için bir gurur kaynağı.. sana söylediklerini boşver..çoğu kızgınlıkla söylenen sözler onlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adsız,
      Empati yapabiliyor musun?
      Ben , karısını aldatmış, aldattığında da haklı hisseden bir koca yerine koyuyorum.
      Ex'in yerindeyim ve boşanmak istemiyorsam, karşı tarafı daha fazla sinirlendirmem, üzmem, tahrik etmem, kalbini kırmam..Aksine gönlünü almaya çalışırım. Ama "bak işte bunu da yaptım sen de bi affetmedin" tadında değil elbette ... Karımı aldatmışım ve boşanmak istiyor, aldatmamda da haklıyım. Karım boşanmak istemekte haksız mı? Boşanmak isteyen karıma böyle davranınca karıma ne göstermiş oluyorum, boşanmak istemediğimi mi? Yokuşa sürmek ne işe karar karım için,benim için, evlilik için? Benim karıma verdiğim hakları , mühendis olan karım kendisi elde edemez mi? Ben bu kadını , genelevden almış olsam gene evlilik içerisinde , "aile" için yapılmış olanları yüzüne vurursam , karım ne hisseder? Onu ne kadar aşağılarsam bana o kadar mı bağlanır?
      Kızgınlıkla söylenenler mi? Kızgın olan neden ex oluyor ? neyi anlatamıyorum?
      Yazdıklarımız inançla ilgili gibi bir sonsuz bir tartışmaya dönüyor artık.

      Sil
    2. belki de mühendis olduğun için bu kadar mantık çerçevesinde düşünüyorsun, ama hayat her zaman mantıkla yürümüyor, bizi yönlendiren duygularımız var, bazen onların esiri oluyoruz. muhtemelen eski eşin de mühendis ve analitik zekalıydı. ama anlattığın kadarıyla hiçbirini uygulayamamış besbelli.. tamamen duygularının esiri olmuş, yukarıdaki sorularının cevaplarını bildiği halde buna uygun davranamamış. bir türlü bunu anlatamıyorum.
      bende mühendisim bu arada
      objective adsız

      Sil
    3. bu arada;
      aldattığında kendince haklı hissedebilir, çünkü ona göre bunu ona sen zorladın, ilişkiniz çok kötüydü, bu benim için kaçış noktasıydı diyecek, bu haklı olduğunu göstermez tabii ama bir şans daha verilebilirdi belki evliliğiniz için..

      Sil
    4. Duygular nefretten ibaretken, mantıklı davranmak sorun olmaz. Mantıksız davranmak 3. sayfaya çıkartır ama..

      Sil
    5. duygular nefretten ibaretse mantıklı davranamazsın, 1. alternatif devre dışı.

      Sil
    6. :) yıldızın parlasın..

      Sil
    7. o da ne:)

      Sil
    8. Anlaşmamız mümkün değil...Sana mutluluklar diledim..

      Sil
    9. kestirip atmak.. aynısını eşine de yaptığını düşünüyorum... sana da mutluluklar..

      Sil
    10. düşünmüyorsun, önyargılısın

      Sil
    11. en hakiki adsız20 Nisan 2014 22:56

      yahu daha verdiğin sözü tutmaktan acizsin pabucumun objektif adsızı, gelip burda sidik yarıştırıyorsun. bi defol git kurtulalım ya. kadının çektiği kendine yeter, senin gibi cacığın katı maddecikleri gelsin egosunu tatmin etsin diye yazmıyor, dertleşmek için yazıyor.

      Sil
    12. Defol git ne demek, terbiyesizleşme. Beni burdan isterse sadece blog sahibi çıkarır, sana sormayacağım yazıp yazmayacağımı ya da ne yazacağımı. Sen önce farklı eleştirilere açık olmayı öğren.
      objective adsız.

      Sil
    13. en hakiki adsız21 Nisan 2014 03:20

      verdiğin sözü tut ilk önce, asıl terbiyesiz olan sensin.

      Sil
  4. Adam en temel insanlık konularından bile çuvallamış, hala kıza "empati yap" diyorsunuz, pardon da niye bu ex hiçbir yaptığı ya da söylediğinden sorumlu değil? Onu anlamaya çalış, empati yap, bir şans daha ver, bu kız ömrünü mü çürütsün, içi zehirle mi dolsun, çocuğuna nasıl annelik yapsın? Üstelik böyle bir adamı affederek oğluna kadınlarla ilgili ne öğretmiş olacağını hiç düşünüyor musunuz? Aldatan ve üstüne tüm bu haltları yiyen kendisi olsaydı, ex'e gösterdiğiniz anlayışın yüzde birini gösterecek miydiniz, ölüyorum bu ikiyüzlülüğe..

    YanıtlaSil
  5. Dövelim? Her yazını okuduktan sonra aklıma bu yorum geliyo ya shgdfhsdk çok saçma :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)
      burada yorum yazanlarla halledebiliriz gerçekten...BAğzıları hariç ;)

      Sil
  6. Allah sizin kocalarınıza sabır versin, sabrı olmayanlar da ya sizi boşuyor ya da aldatıyor zaten. Adalet, feminizm, ezilmeme diye bir tutturmuşsunuz gidiyor.. Kadın dediğin yumuşak huylu, şevkatli,esnek olur. Herşeye bir cevap, altta kalmama nedir bu durumunuz anlamıyorum ki.. Önce kocaları kendinizden soğutuyor, uzaklaştırıyorsunuz sonra da yok beni aldattı, yok bana şunu yaptı, bunu yaptı.. Önce kadın olun, sevecen, şevkatli olun. Niçin erkeklerinizi erkek gibi hissettirmiyorsunuz, erkekleşiyorsunuz, herşeyin sorumluluğunu alıyorsunuz? Siz onlara güzel bir dille sorumluluk verdiğinizde ve erkeklerin yaptıkları işleri beğendiğinizde onlar kendini daha çok erkek hissedecek. Eleştirdikçe erkekler iş yapmaktan kaçıyor, sonra "yok sorumluluk almıyor yok birşeyle ilgilenmiyor" vs vs.. Sonra "yılan gibi dilin var, dır dır bıktım" eleştirilerine marız kalıyor kadınlar. Onları erkek gibi hissettirdikçe siz daha çok kadın olacaksınız, kadın gibi hissedeceksiniz. Ne verirseniz onu alırsınız. Eğer yanınızda erkek gibi hissedemezlerse erkek gibi hissedecekleri kadınların yanında belirecekler. Herşeyin bir sebebi var, dünyanın düzeni bu. Hormonlar şakaya gelmez.
    Objective adsız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah seni kocandan ayırmasın..

      Sil
    2. Farklılıklara ne kadar tahammülün olduğu uslübundan belli.

      Sil
    3. Üslubumda kişisel olarak en ufak bir aşağılama, hakaret, gurur kırıcı bir ifade yok, ifadelerim geneldir. Kendi düşüncelerimi paylaşıyorum, istemezseniz silebilirsin ya da hiç yazmayabilirim. Ama blogun rating'i de artıyor bu arada, bunu da düşün :P

      Sil
    4. dön bir daha oku yazdığını..."sizin" diye başlayıp genel yazdım diyemezsin..Rating konusunda ciddiysen çok komik..

      Sil
  7. sizin kelimesi " bahsettiğim şekilde düşünen, davranan kadınlar"a hitaben yazılmış bir kelime...siz ya da başkası, kimseyi tanımıyorum burda, kim olduğu önemli değil benim için... rating konusu şakaydı elbet, ama ortamı hareketlendirdiği bir gerçek..

    bence herkes tekrar okusun ve anlamaya çalışsın yazdıklarımı. belki kişilerin sonraki ilişkilerinde faydası olur.

    hoşçakalın şen dullar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. en hakiki adsız21 Nisan 2014 03:32

      hayatımda senin kadar gerizekalı birisi görmedim. valla bak.

      bi önceki konuda birisi aldatıldığı halde boşanmayan hanımlardan bahsedince kuyruna basılmış kedi gibi cırlamaya başladın hemen.

      oysa daha geçen gün "BU SON YAZIMDI" demiştin ne oldu? çıktı derdin ortaya hanımabla. tahmin etmiştim zaten.

      ne halt yersen ye. istersen kocan sana 55 tane boynuz taksın sen de sineye çek. bizim analarımız ninelerimiz gibi sen de çek. sana bir şey diyen yok.

      ama bu bataklıktan kurtulmuş bir insanı, SEN YAPAMADIN DİYE tekrar o bataklığa çekmeye çalışamazsın. bu laflarının hiç biri inandırıcı değil. sen mahvettiğin geleceğinin vicdan azabını yaşayan bir insansın, yoksa kendi inanmadığın havada uçuşan böyle saçma cümleler kurmazsın.

      kuklaya benziyorsun burdan bakınca.

      sana katılan tek bir kadın yok. sen hepimizi plaza kadını, mini etek giyen süper modern kadın falan sanıyorsun ordan bakınca. seninle en pis tartışmaya giren ben, başörtülüyüm. hatta konyalıyım, bu memleketin ne ikiyüzlü insanlarla dolu olduğunu bilir misin? aynı senin gibiler. ordan çok iyi tanıyorum seni. istanbulda yaşamasaydım muhtemelen ben de kızkurusu olacağıma bi adamın aldatılan karılarından biri olacaktım orda.

      işin özü, burda her telden insan var az kişi de olsa. ama bak, kimse sana katılmıyor.

      öyle çok kişiyim sanırken TEK BAŞINA kalırsın ortada.

      çünkü sen de biliyorsun içten içe, o herşeyini sindirdiğin kocan, senin ona i,htiyacın olan zamanlarda başkasının koynunda olduğu gibi, senin ileride ihtiyacın olduğunda yanında olmayacak. o yüzden herkes benim gibi sineye çeksin, kurtulmaya kalkışmadığım için pişmanlık duymayayım istiyorsun.

      madem bu yolu tutturdun, bu gerçeği içine sindir, öyle yaşa. kimseye de sataşma senle aynı kaderi SEÇMEDİ diye!

      Sil
    2. kocamın beni aldatıp aldatmadığını bilmiyorum bile konyalı başörtülü bayan.
      şunu da bil ki;
      aldatılmamış bayanla aldatıldığını bilmeyen ya da aldatıldığını anlamayan bayanın duyguları arasında fark yoktur.
      objective adsız

      Sil
    3. bu arada,
      insanların bana katılıp katılmaması umrumda değil gerçekten..

      Sil
    4. en hakiki adsız22 Nisan 2014 05:20

      öyle saçmalamışsın ki kendin bile anlamamışsın ahahah yazık sana.

      Sil
    5. kim saçmalamış ben mi?

      ister aldatılmamış ol, ister aldatıldığını bilmemiş ol, bir kadın için ne fark eder? kocamın beni aldatıp aldatmadığını bilmiyor olmam aldatılmamış olmamla aynı. hatta eşinizin sizi aldatmış olup sizin bilmiyor olmanız da aynı. çoğunuz aldatılıyorsunuz haberiniz yok.

      Sil
  8. yazdığın en güzel yorumdu...
    "hoşçakal"

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim gitmemin hiçbir önemi yok.. faydalı olmayı isterdim sadece.. bu bakış açısıyla mutluluğu bulamayacaksın çünkü, gençsin, uzun yıllar var önünde.. duygusal ilişkilerde neden başarısızım, erkeklerden neden zarar görüyorum, performans görüşmelerinde bana niye fevri diyorlar diye üzülüp durmaya devam edeceksin.. senin gibi çok arkadaşım var benim, erkeklere güvenmiyorlar ve çok yalnızlar..dışarda kimseye akıl vermiyorum, sanal ortamın rahatlığı ile yazıyorum tüm bunları.. tekrar hoşçakal..

      Sil
    2. Gidiyorum diyip duran sensin.
      Sen gidemezsin. Son lafı söyleme sorunun var sanırım. Bana bir faydan olamaz çünkü kararsız, pişman biri değilim. Ben mutluluğu, huzuru buldum zaten inanmayacaksın ama hem de bu bakış açımla . Duygusal ilişkilerden değil bitmiş bir evlilikten bahsediyorum tüm blogta, erkeklerden değil eski kocamdan gördüğüm zararları okuyabilirsin yalnızca..İlişkiLER diyemezsin. Bana "fevri" diyorlar diye üzülmedim . Fevriliğimin sebeplerini biliyorum. Benim gibi çok değil, bir arkadaşın olamaz. Onlara gizli kimliğinle bu akılları veremediğin için görüşebiliyorsundur yalnızca.

      Sil
    3. önlemleri olaylar bu noktaya gelmeden önce almalıydın, şu aşamada yapacağın en iyi şey ondan uzaklaşmak diye düşünmeni normal karşılıyorum... şu an yaşadığın sahte bir mutluluk ve huzur hali, yeni duygusal ilişkilerinde ya da evliliklerinde benzer şeyler tekrarladığında beni hatırlarsın belki...eski kocan da bir erkekti ve ben sana erkekleri anlatıyorum ama görmezden geliyorsun, önemsemiyorsun..arkadaşlarıma evet bu akılları vermiyorum, sadece dinliyorum onları, çünkü böyle dönemlerde insanlar haklı olduğunu duymak ve onaylanmak istiyorlar, eşleriyle geldikleri o noktadan sonra kendilerince haklılar da.. arkadaşlarıma değer veriyorum ve kaybetmek istemiyorum..senle arkadaş olmadığıma göre kaybedeceğim birşey de yok..düşüncelerimi tüm rahatlığım ile paylaşabiliyorum..

      Sil
    4. Yorumlarının arasındaki çelişkilerin sınırı yok. Beni tanımıyorsun ama mutluluk ve huzurumun sahte olduğunu çok pervasızca yazabiliyorsun. Ben genel bir ilişkiden bahsetmez iken , sen bana tüm olası duygusal ilişkilerim hakkında bile yorum yapabiliyorsun. Sabit fikirli ve yorucusun. Bir kadın olduğuna inanmaz zor.

      Sil
    5. östrojeni bol, tam bir kadınım..mutluluğun sahte çünkü geçici...sen değişmedikçe ilişkilerin de değişmeyecek..bunu anlamak çok zor değil..

      Sil
    6. galaksi süperkümelerinin fizik kurallarından bahsetmiyorsun. Yazdıkların çok basit. Kayıp/kazanç durumu bu kadar farklı iki bakış açısında görecelidir.
      İmza;
      Östrojeni az, mutlu, huzurlu ,sakin bekar anne

      Sil
    7. östrojen azlığı seni menapoza sokar, asabi yapar bilmiş ol :)

      Sil
    8. puhahhhahaha.. :))) .sesli güldüm 2..

      Sil
    9. bir de senden rica ediyorum, şu yandaşların lütfen hakaretvari konuşmalarını kessinler, sana ve bu bloğa yakıştıramıyorum. bana defol git yazmışlar. eğer gitmemi istiyorsan bana söylemen yeterli, giderim...

      Sil
    10. en hakiki adsız22 Nisan 2014 03:58

      kesmiyorum napacan. evet defol git. kendi elinle yazmışsın arkadaşlarıma veremediğim akılları burada veriyorum diye. biz senin gibi iyi kadın rolleri oynamıyoruz, içimiz dışımız bir.

      git arkadaşlarına yapamadığın ego tatminini başka yerde yap. kadınlar kulübüne gitsene mesela, senin gibi kendi ezikliğini başkalarının hayat hikayeleri üzerinden çıkarmaya çalışanların baş mabedi orası.

      Sil
    11. bu ne seviyesizce bir tutum, sana acıyorum.. blog sahibi silebilir ancak yazdıklarımı.

      Sil
  9. Bazı yorumları gördükçe bu memlekette erkek evlat yetiştirmenin ne kadar zor bir iş olduğunu düşünüyorum. Umarım oğlumu "testosteronu bol" bir erkek olması hedefiyle değil de, "vicdanlı" bir erkek olarak yetiştirmeyi başarabilirim...

    YanıtlaSil
  10. Blogunuzu yeni keşfettim, eskiye doğru tatlı ama bir yandan hüzünlü gelen yazılarınızı okuyordum. Adsız yorumlar beni yordu sabah sabah. Siz ne kadar sabırlı ve iyi bir insansınız ki ismini verme cesareti bile olmayan, tek amacı laf üretmek can sıkmak olan kişilere bile kendinizi ifade etmeye enerji harcamışsınız. Boşverin, enerjiniz size kalsın, çünkü size daha çok lazım.

    YanıtlaSil
  11. öfke.. intikam, pişman etme güdüsü... tatsız işler :/

    YanıtlaSil