6 Nisan 2014 Pazar

Migren ve Pazar

Sabah, hafif seyreden bir başağrısı ile kalkabilirsin.

Kahvaltı faslını bitirirsin . Çocuğu baskete götürürsün. O arkadaşlarına gitmek ister. Basketten sonra arkadaşlarını arayacağına söz verirsin. Her ayın ilk pazar günü antremanlar velilere açık. Hafif olan başağrın top düdük sesleriyle kademe kademe artacaktır.
Eve dönersin, çocuğa banyo faslı harala gürele , kafa damarların zonklamasını kulaklarınla duyarsın. Öğle yemeği ...
Dinlenen çocuk kudurur, kudurur, kudurur. Arkadaşlarına gitmek ister. Müsait değillerdir iyi ki...İlk ağrı kesiciyi alırsın bu arada. Parka gitmek isteyen;
-Bugün tatil fakan diiiil , ben hiç eğlenmedim. Okul günü gibi. Yarın öğretmene söylicem , yarın tatil yapıcam ben ya!
Hafiflemesine aldanılan migrenin bittiği sanılarak parka gidilir. Park dönüşü, migren atağa geçer. Zar zor akşam yemeği hazırlanır. Artık dayanılmaz sınırlardadır. Çocuğa  ipad ten haftalardır bir oyun için istediği altınlar satın alınarak sabit durması sağlanır. Nihayet akşam 22:00 de uyur.
Uyumadan önce yatakta;

-Anne , ya keşke boşanmasaydınız. Ben babamı çok özlüyorum.
-...............................(başlarım babana ile canım oğlum arasında bir cevapla konuşmaya başlamak istemiyebilirsin. Başın çatlıyordur. Tek isteğin uyumasıdır. )
-Anne beni duydun mu?
-Duydum.
-Bak , babam bana iyi bakıyo, ona güvenebilirsin yani. Ben ona gittiğimde mutlu oluyorum. Burda da mutluyum.
-Baban tabi ki iyi bakacak sana. . Mutlu olmana sevindim.
-Anneeeeeeee, bak......şimdi ben baba diye seslensem babam yanımma gelemez di mi? ben babamı özledim.
-Babanı dün gördün, yarın da göreceksin.
-Yaa anneee bakk....Şöyle yapalım. Aynı evde olalım. Sen babamı görmezden gel ama beni gör. Babam da seni görmezden gelsin , beni görsün..Öyle yapalım..
-Ben babanla aynı evde çok mutsuz olurum.
-Ya anneee, babam çok pişman , barışsanız.

(Bu sırada migrene boyun tutulması da eşlik etmeye başlamıştır.)

-Oğlum. Ben bir daha mutsuz olmak  istemiyorum. Seni mutlu etmek için elimden gelen herşeyi yapıyorum, umarım mutlu oluyorsundur.  Bak okulda bir sürü arkadaşın var, bazılarının aileleri boşanmış bazıları bir arada ..Ama hep anneler gelip gidiyo okula di mi? Babalar çok az ilgileniyolar. Bak senin baban seninle ne kadar ilgili, ne zaman istesen görüyorsun hem.

-Bu konuyu kapatalım mı artık anne!
-Sevinirim.
-İyi geceler
-Sana da.


4 yorum:

  1. Yaptığı hatayla yüzleşmekten aciz bir zavallının seni ikna edemeyince çocuğu alet etmeye başlaması,psikolojisini ayaklar altına alması!!! Yaratık resmen yaratık!!!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çocuğuna kendini affettirmeye çalışırken oldukça saçmalıyor.

      Sil
  2. "Sen babamı görmezden gel ama beni gör. Babam da seni görmezden gelsin , beni görsün..Öyle yapalım.." oğlunuzun bakış açısından bakıp evliliğime oğlum için "öyle yapıyorum", belki de hata yapıyorumdur kim bilir. Allah, akıllı kuzunuzu tüm kötülüklerden korusun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Adsız,
      Ben bunu bir müddet denedim. Görmezden gelmeyi...Ben yapamadım. Hatalarını , egolarını , bencilliklerini gittikçe arttıran , ben tahammül ettikçe bunun şımarıklığı ile coşan biri vardı karşımda. Boşanmaya karar vermek çok zor. Ben kendim için doğru kararı verdim. Çok zorlandım. Oğlum çok zorlandı. Ama herşey yavaş yavaş ta olsa yoluna girdi, giriyor....Zor zamanlar...Ne kararı verirsen ver, öncelikle senin için sağlıklı olmasını dilerim.

      Sil