8 Nisan 2014 Salı

Annen kanser olur...

İnsan güçlü bir yaratık.
Birinin hayatıyla ilgili sorununu dinlerken, bencil yapısından ötürü , öncelikle kendi ile kıyaslıyor. Ben bunu yaşar mıyım, yaşarsam nasıl hareket ederim diye?

Şimdi...

Boşanma sürecin devam ederken, sana kol kanat geren bir annen var elbet...

Sen annen üzülmesin diye ne kadar az anlatsan da , anne işte, biliyor,hissediyor, anlıyor, yoruluyor, üzülüyor. Birkaç ay sonra da kanser oluyor.

Her dilenciye para veren, her olumsuz haberi içselleştiren, herkesin derdi ile empati yapan insan , kızının durumuna ama en çok torununun durumuna üzülüyor .
Ve kanser oluyor.

Bir belirtisi yok. 1 hafta süren gaz sancısı gibi bir ağrı, sıkışma. O sırada hamile olan küçük kızının ısrarıyla doktora gidiyor. Ultrason sonucunda kanser şüpheli kitle varlığından haberdar olan hamile kızı ve annesi eve ağlayarak geliyorlar. Sen ise  "yine mi kavga ettiniz?" diye geyiğe vurmaya çalışıyorsun. İkisi de birbirlerinden kaçarak , ağlama şiddetlerini arttırıyorlar. Hangi birine gideceğini şaşırıyorsun. Sonucu alıyorsun. Yatağının üstüne çöküyorsun. Ağlamıyorsun. Öyle değildir ya , kedi tüyü falandır diyorsun. Akşam baban geliyor ;
-Ya olur mu öyle şey. diyor.
3.evredeki kanser tedavisinin bitimine kadar diyeceği gibi...
Senin yüzünden, annenin kanser olduğuna inanıyorsun. Yaşadıkların, yaşattıkların yüzünden, eski olacak kocan yüzünden  ...
Hiç sakin falan olmaya gerek yok. O kocayı ilk gördüğün yerde üzerine saldırabilirsin. Sokak ortasında küfür edebilirsin. Mal gibi bakacaktır. Her mahallenin bir delisi olur ya, o koca senin mahallene taşınmıştı ya, değil İstanbul'un dünyanın en sakin mahallesinde "deli benim" i ilan ettikten sonra o herif orada yaşayamayacağını anlayacaktır.
Doktor arayacaksın. Sağda solda duyduğun, sana hikaye gibi gelenlerden.Doğru doktora kavuşabilmek takdir-i ilahi günümüzde, bambaşka bir hikaye.
Annenden parça alacaklar. Patoloji raporu gelecek 15 gün sonra , sen alacaksın. Yalnız alacaksın. Hastane bahçesinde yeşil banka oturup o zarfı açacaksın. İşte orada hemen en yakın arkadaşını arayacaksın , bir doktorun adres ve telefonunu isteyeceksin. Sana sonucu sormayacak , bilecek.
Taksiyle karşıya gideceksin, doktorun odasına gireceksin.
-Annem yok ama sonuçları burda, ne demek bu? , diyeceksin.
-Otur kızım.
Uzun uzun bakacak , okuyacak. Sana okuma yazma bile bilmeyen cahil, hatta 2 yaşındaki çocuğa anlatır gibi anlatacak çünkü anlattığı ilk 3 kere duyamayacaksın. Senden para almayacak.
Çıkıp otobüse bineceksin. Cam kenarında oturacaksın , orta kapının hemen arkasındakine. Orada annene , babana , kardeşine aynı anda mesaj atacaksın, çünkü hiçbiriniz konuşamayacaksınız. "Ölüm riski olmayan bir kanser türü, gözümüz aydın" yazacaksın. Yazdığına inandıracaksın, inanacaksın. Annenin en yakın arkadaşı arayacak telefonu açacaksın. İşte orada anıra anıra anıra köprü girişindeki otobüste ağlayacaksın. Otobüstekiler, sen deliymişsin gibi bakacaklar, yarımşar adım geri adım atacaklar, o sırada delilerin ne kadar güçlü olduğunu farkedeceksin. Otobüsten son durağa gelip , rıhtımda inince, ilk banka oturacaksın. Sakinleşeceksin. Raporu ailene nasıl açıklaman gerektiği ile ilgili bir iç konuşma yapacaksın. Eve gideceksin. Dünyanın en soğukkanlı , en aklıbaşında insanı maskesini takarak;
-Valla doktor, kanser olacak olsam , bu tip olsun isterdim. dedi
Bile diyeceksin.

25 yorum:

  1. Umarım annende senin kadar güçlüdür ve bir an önce bu kabus günleriniz güzel günlere döner.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bahar'cım,
      Annem atlattı çok şükür , koruma tedavisi görüyor şu anda.. Bu olay geçen sene yaşadıklarım...Şimdi güzel günlerdeyiz :)
      Sevgiler,

      Sil
    2. :)) Çok sevindim.

      Sil
  2. geçmiş olsun...umarım en kısa zamanda sağlıklı ve mutlu günlere kavuşursunuz...

    YanıtlaSil
  3. Bununla geçmiş olsun Bekar Anne , insanın annesinin kanser olması ne demek iyi bilirim...
    Atlatmış olmasına çok sevindim , bizde atlattık :)

    YanıtlaSil
  4. Çok zor zamanlar. Allah yaşatmasın tekrarını inşallah... Şükür atlatmışsınız:)

    YanıtlaSil
  5. cehennem boşuna değil gerçekten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Zalimler için yaşasın cehennem" bir devlet büyüğünün de sık sık tekrar ettiği gibi...

      Sil
  6. Canım yaaa... Geçmiş olmuş neyse ki, bir anı olarak kalmış sadece, Rabbim tekrarını görmesin hiçbirimize...
    Neden kendini suçladın... ona üzüldüm bak :(
    Ben de oldum ya kanser, hem de akciğer kanseri ya... ne üzüntü sebep ne tasa, sadece sigara :) ama o arada araştırmalarım sonucu üzüntüden kanser olunmadığını öğrenmiş bulunuyorum :)
    Umarım şimdi hepiniz için herşey yolundadır...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size de çok geçmiş olsun, tekrarlamaz umarım.
      Annemin çok mutlu , normal, sorunsuza yakın bir hayatı vardı. Benim boşanma dönemimle birlikte çok sıkıntı yaşadı. Sebebinin bu olduğunu düşündüm hep...
      Şimdi atlattı, herşey yolunda çokşükür..

      Sil
  7. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  8. Geçmiş olsun atlatmışsınız çok şükür.

    Anneler hep yanıbaşımızda dursun, uzatınca başımızı boynuna, o mis gibi koku burunlarımıza dolsun. Madem böyle kafiyeli gitti, onları üzen el kuzuları da taş olsun!

    YanıtlaSil
  9. merhaba...anne evin dikmesi deriz bizler...çok zorluklar geçirmişsin diğer yazılara göz attım...gidene defol diyeceksin...ailene sıkı sarıl ...evladınla çok güzel günler yaşayın inşallah...üzüntü kanser etmez olanı tetiklermiş ...geçmişler olsun...bu dünya imtihan bunu hiç unutma yavrum zor olan soruları MEVLAM başarılı kullarına sorarmış...yolun aydınlık ve açık olsun canım yükünü hafifletsin ALLAH

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne güzel yazmışsın.. :) teşekkür ederim..Amin..

      Sil
  10. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  11. atlatmasına sevindim. bende oğluma hamile iken bu hastalığa yakalandım. son ayımda ameliyat olum. Bu hastalığı yaşayan biri olarak diyebileceğim ilk önce çocuklarını düşünüyordun. Annenin içinden geçenler de ne olmuştur, ilk aklına sen ve kız kardeşin gelmiştir. Ve annen doktor bir hastalığım kanserim olsa bu olsun yada iyi cinsiymiş dediğinde bile gözlerine bakıp anlamıştır ama sen üzülme diye seninle birlikte mutlu olmuştur. Çünkü ben öyle yaptım. eşimle inanmış gibi yaptım. Ve yalnızca çocukları için sizin için iyi olmayı Allah tan dilemiştir. Şükür ben de toparladım kontrol altında. Çok doğru söylüyorsun sıkıntı bence bu hastalığın en büyük etkeni ve içi,ne atmak. Annene çok geçmiş olsun canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok ama çok geçmiş olsun Nihal...Sıkıntıdan içim şişti deriz ya, hücreler şişiyor en çok hassas insanlarda.
      Bir daha tekrar etmez inşallah..
      Sağlıkla, sevgiyle..

      Sil
  12. büyük lütuf... şükretmek lazım..

    YanıtlaSil
  13. Çok geçmiş olsun canım, Allah bir daha göstermesin. Annenin iyi olmasına çok sevindim. Ben annemi de babamı da kaybettim, birini lisede diğerini üniversitede okurken. İnsanoğlu güçlü bir varlık diyorsun ya, aynen öyle.

    YanıtlaSil